Magyar Falu Program

2021.06.30. 07:00

„Nagy lehetőség és jelentős esemény a falvak életében”

Két beruházást is átadott kedden Potápi Árpád János. Nakon a közel 25 millió forintból megvalósult óvodafejlesztést, míg Kapospulán a kultúrház energetikai korszerűsítését, amelyre 96 millió forintot nyertek a helyiek.

Vizin Balázs

Fotó: A szerző felvétele

– A maihoz hasonló átadók egyben nagy lehetőségek és jelentős események egy település életében. Ennek szinte nap mint nap a tanúi lehetünk, hiszen nem csak a választókerületemben, hanem Tolna megyében és szerte az országban egymást követik a beruházások és az azokat lezáró ünnepségek – jelentette ki kedden Nakon Potápi Árpád János.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője a helyi óvodai játszóudvar, valamint az intézmény megújult tetőszerkezetének átadása alkalmából tartott programon hozzátette, a naki beruházás – és még megannyi országszerte – a Magyar Falu Program (MFP) jóvoltából valósulhatott meg. Emlékeztetett, a MFP 2019-es indulásakor 150, 2020-ban 200, idén pedig 250 milliárd forintot különített el a kormány a költségvetésben a vidéki települések támogatására.

Mindezt azért tette, hogy segítse a községek működését, fejlődését és ezáltal az ott élő embereket is. Kiválónak nevezte a MFP által nyújtott lehetőségeket, hiszen olyan projektekre pályázhatnak a falvak, amelyekre nagy szükség van. Erre jó példa a naki óvoda korszerűsítése is, amit szemlátomást örömmel fogadtak a gyerekek, az itt dolgozók és a szülők is.

Potápi Árpád János arról is örömmel számolt be a jelenlévőknek, hogy az elmúlt időszakot tekintve közel 2,5 milliárd forint pályázati forrás érkezett a választókerületének azon 56 településére, amely az 58-ból indulhat a MFP kiírásain. Közös sikernek nevezte a megfeszített munkát és annak szemmel látható eredményeit. Arról biztosította a térség jelenlévő polgármestereit, hogy a továbbiakban is mindent megtesz a választókörzet fejlődése érdekében. Ezt a munkát köszönte meg Rácz Róbert is. A község polgármestere úgy fogalmazott beszédében, hogy a hagyomány szerint Péter és Pál napján kezdődik a betakarítás.

– Képletesen szólva ma mi is átadjuk a munkánk gyümölcsét a fiatal generációnak, hiszen értük és nekik készült el ez a beruházás – tekintett az óvodaudvaron lévő gyermekekre a polgármester, akinek köszöntője után egy kedves kis műsorral rukkoltak elő a megszólított növendékek.

Ugyancsak a helyi közösség műsora gazdagította a naki átadást követően zajlott kapospulai avatóünnepséget. Ott a kultúrház energetikai korszerűsítésének örülhettek a jelenlévők, aminek többen hangot is adtak. Elsőként Stemler József polgármester szólt a köszönet hangján a vendégekhez. Kiemelte Potápi Árpád János, a Tolnáért Nonprofit Kft., a kivitelező cég, valamint a Tolna Megyei Önkormányzat és Fehérvári Tamás közgyűlési elnök szerepvállalását.

– Múlt nélkül nincs jelen és jövő. Az elődeink az 1910-es években már eldöntötték, hogy legyen egy olyan hely Kapospulában, amely teret biztosít a közösségi életnek. Ez akkoriban a nagykocsma volt, ma már inkább a kultúrház, amely immáron méltó körülményeket biztosít az itt élő embereknek, helyi civil csoportoknak. Büszke vagyok rá, hogy közös összefogással ezt a felújítást is megvalósíthattuk – emelte ki Stemler József.

Borítóképünk: Az ünnepséget követően Potápi Árpád János is megtekintette Dörnyei Szilárdné festménykiállítását a megújult kapospulai kultúrházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában