Készül az új versenypálya

2022.03.23. 16:33

Hamarosan Szekszárdon is pumpálhatunk egy jót

Különleges versenypálya épül Szekszárdon, a Baka-iskola mellett, ahol a Fanatix Sport Egyesület már évekkel ezelőtt kialakított egy akrobatikus kerékpározásra alkalmas területet.

Szepesi László

Máté Péter a hamarosan elkészülő versenypályán tartott sajtótájékoztatót Fotó: Makovics Kornél

Az új létesítmény egy 105 méter hosszú, úgynevezett pumpapálya, ahol a biciklisek nem tekerik a pedált, hanem elindulva a fel-le kanyargó körpályán a testsúly áthelyezésével, a lejtőkön lendületet gyűjtve teszik meg a köröket.
 

A hamarosan elkészülő sportlétesítmény mellett  tartott sajtótájékoztatót Máté Péter, a közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője szerdán. Elmondta, régi terv valósul meg, amelyhez a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség pályázatán nyert 15 millió forintot a város, ehhez 16 milliót tett hozzá, és így készítteti el egy német cég komlói alvállalkozójával a pályát. Sok kézimunkát igényelt a kör kialakítása, s az aszfaltburkolatot sem lehet majd géppel lefektetni.

Az új létesítmény gazdája szintén a szekszárdi Fanatix Sport Egyesület lesz. Máté Péter elmondta, folytatódik a kerékpársportot segítő fejlesztés, a tervek szerint a vásártér és az atlétikai centrum között egy BMX-pálya is épül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában