Közgyűlés

2022.11.04. 14:02

Negyven milliárdos forrás gyarapította a megyét

Zajlik a munka a Tolna Megyei Közgyűlés háza táján – a testület tagjai november első péntekén gyűltek össze egy szűk napirend megtárgyalására, és főként rutinszerű döntések meghozatalára.

Tóth Róbert

Az első napirendi pont egyfajta számadásnak volt tekinthető, amely a legutóbbi ülés óta eltelt időszakban végzett – legfőképp – elnöki és alelnöki munkáról adott tájékoztatót. Ebből kiderült továbbá az is, hogy a megyei önkormányzat feladataként vállalt falu- és tanyagondnoki képzés október elején megkezdődött. Az előterjesztésben vázolt visszatekintés megemlíti többek között a szeptember elsejei, Kölesden megtartott Megyenapi ünnepséget, amelyen a szűkebb hazáért elhivatottan tevékenykedő embereket és közösségeket ismerték el. 

Ugyanitt került szóba a Hungarikum pályázaton támogatott Gasztromegye receptkönyv, amit hamarosan a nyilvánosság elé tárnak az alkotók. Készült egy összegzés is, amely bemutatja, hogy eddig összesen 157 konzorciumban benyújtott pályázat szerepel az új TOP Plusz programban. Ami a korábbi TOP pályázat eredményeit illeti: több mint kétszáz nyertes projekt, több mint negyven milliárd forintnyi forrást hozott a megye gyarapítására. 

A közgyűlés egyes önkormányzati rendeleteket hatályon kívül helyezett, valamint felülvizsgálta és módosításokat tett az éves költségvetésben. A Tolna Megyei Közgyűlés idén is támogatásáról biztosította a Bonyhádi Matematikai Tehetségfejlesztő Közhasznú Alapítványt, amely több mint harminc éve szervezi kiemelkedő színvonalon a megyei középiskolák matematika versenyeit, valamint kezdő és haladó szintű szakköreit. 

A képviselők zárt ülésen döntöttek a „Tolna109 összefogással a jövőnkért” című projekt közbeszerzési eljárása lezárásáról. 

Az ülés egyébként közmeghallgatással indult, amelyen Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, egyben a közgyűlés tagja szólalt fel a posták bezárásának ügyében. Fehérvári Tamás elnök biztosította a városvezetőt, hogy kérésének megfelelően a konszenzust elősegítendő egyeztetést kezdeményez a Magyar Posta vezetőivel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában