Programsorozat

2023.05.19. 18:23

Pünkösdi Fesztivál: Demjén Ferenc is fellép a Béla király téren

A rendszerváltás után Szekszárdon az itteni németség rendezte meg elsőként az országban a pünkösdi ünnepet. Ennek már több évtizede, de azóta ez a húsvét utáni ötvenedik napi, a görög pentekoszté, az „ötvenedik” szóból eredő ünnep nem csak a kereszténység és a németség, hanem minden esztendőben a város egyik legjelentősebb ünnepe is.

Szepesi László

Pénteken, kora délután ennek programjáról tartottak sajtótájékoztatót a Babits kulturális központban. Gyurkovics János alpolgármester elmondta, hogy nagy összefogással szervezték, s rendezik meg ezt a május 27-én, szombaton kezdődő és hétfő estig tartó Pünkösdi Fesztivált. 

A szerző fotója.

Az ünnep központi helyszíne, a korábbi években rendezett Pünkösdi Fesztiválokéhoz hasonlóan, a Béla király tér lesz. Ott áll majd a nagyszínpad, ahol a magyar könnyűzene élvonalába tartozó sztárfellépőket is fogadnak. Itt lesz a Kossuth díjas énekes, dalszerző, Demjén Ferenc, az Omega együttes egyetlen aktív zenészével, Debreceni Ferenccel együtt játszó Testamentum zenekar, mely viszi tovább az Omega hagyományait. 

A sajtótájékoztatóról és a programokról hamarosan további részleteket közlünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában