Gasztronómia

2023.06.03. 21:50

A vadételeké a főszerep a Miklósvári Parkerdőben

Elkezdődött a XV. Trófea Vadgasztronómiai Fesztivál a Miklósvári Parkerdőben június harmadikán, szombat délután.

Brunner Mónika

Többek közt vadételek főzőverseny, étel-ital utca, kézműves kirakodóvásár, trófea bemutató, ugrálóvár, óriáscsúszda, tárlatvezetés a Dám Pont Látogatóközpontban várja az érdeklődőket. A Tóth Vera Quartet a sztárfellépője a rendezvénynek. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Az idei évben – több év kihagyás után – ismét az eredeti helyszínen, a parkerdő gyönyörű természeti környezetében rendeztük meg Tamási város egyik kiemelt nagyrendezvényét, a Trófea Vadgasztronómiai Fesztivált – ismertette Czink Judit, az eseményt szervező Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Könyvtár igazgatója.

Hozzátette, hogy a hagyományosan minden év június elején megrendezett program egyik célja a térség gasztronómiai kultúrájának ápolása és tovább örökítése. A program során a környékre jellemző vadételek kapnak főszerepet. A főzőversenyre nevező csapatok ugyanis vadhúsból vagy halból készíthetnek ételeket a legkülönbözőbb módon, sütve, főzve, az elkészült ételeket pedig mesterszakácsokból álló zsűri értékeli majd.

A látogatók többsége helyi polgár, de a vármegye és az ország más részeiről is érkeznek érdeklődők, akik a vadételeken túl a családi- és színpadi programok iránt érdeklődnek. Az idén is több száz látogatót várnak, akik remélhetőleg jól érzik majd magukat az egész nap során.

A rendezvényről készült bővebb tudósításunkat itt olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában