Közlekedés

2023.08.08. 17:07

Paksi okoszebrák: minden pénzt megér a biztonság

Elkészült közel húsz millió forint önkormányzati forrásból a négy új okoszebra Pakson: a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár előtt, a Gagarin utca és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében, a Barátság úton, illetve a Kishegyi út alján. Ezzel így összesen tizenkét gyalogosátkelőhelynél találhatók LED-fényekkel felszerelt okoszebrák.

Brunner Mónika

– Minden pénzt megér a biztonságunk – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere. Az autósok jobban látják a zebrát, a gyalogosok számára is megnyugtató a LED-fény. Természetesen a közlekedés szabályait továbbra is be kell tartani. 

Fotó: Molnár Gyula

– A statisztikák is azt mutatják, hogy ahol ezeket az okoszebrákat kialakították, sokkal körültekintőbbek az autósok és a gyalogosok is – tette hozzá. 

Az okoszebra program jó néhány évvel ezelőtt indult Pakson. Azt szeretnék, hogy még jó néhány forgalmas helyen legye ilyen biztonságos átkelőhely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában