Szekszárdi Szüreti Napok

2023.09.09. 10:43

Nem túl bíztató az időjárás előrejelzés a szüreti napokra

A szekszárdiak pár napja aggódva figyelhetik a meteorológiai előrejelzéseket, nehogy megismétlődjön a tavalyi helyzet, amikor az időjárás teljesen átszabta a város legnagyobb rendezvényének programját.

Gazsó Rita

Archív fotó: Steiner V.

Jövő héten csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a hagyományos Szekszárdi Szüreti Napokat, amely ezúttal is négy napon át pezsdíti fel a város életét. Hagyományőrző összművészeti programok, szüreti felvonulás, jobbnál-jobb koncertek várják egymást négy napon keresztül Szekszárd belvárosában.

A kiváló programok tehát adottak egy emlékezetes rendezvényhez, csupán egyetlen körülmény, az időjárás rondíthat bele a hosszú ideig aprólékosan szervezett-tervezett programba. Mint ahogy éppen tavaly történt, amikor a legutolsó, vasárnapi napot leszámítva, úgyszólván elmosta az eső a szüreti napokat.

Több koncert, néptánc műsor, így a Bartina gála is elmaradt, miként a program fénypontját, a szüreti felvonulást is le kellett fújniuk a szervezőknek. Jelenleg ideális az időjárás egy szabadtéri programhoz, napközben nyáriasan meleg, esténként pedig pár fokkal hűvösebb van.

Na de milyen idő várható jövő hét csütörtöktől?

Igaz pontos előrejelzéshez még távoli a rendezvény jövőheti időpontja, de a meteorológiai portálok szinte mind egybehangzóan azt mutatják: éppen a szüreti program elejétől, csütörtöktől érkezik egy hidegfront lehüléssel, csapadékkal. 

Bíztató viszont, hogy sem nagyon hideget, sem túl sok csapadékot nem mutat a prognózis, de meteorológus legyen a talpán, aki egy héttel előre pontosan meg tudja mondani, mire számítsanak a szervezők és a programra érkező látogatók. Nem marad más hátra, mint fohászkodni, hogy idén ne ismétlődjön meg a tavalyi eset.

A köpönyeg előrejelzése szerint:

14., csütörtök: napközben 30 - 15 C, zápor-zivatar, 16 km/ h szél, 2 mm csapadék

15., péntek: 29 - 14 C, zápor-zivatar, 13 km/h szél, 1 mm csapadék

16., szombat: 28 - 13 C, zápor-zivatar, 13 km/h szél, 3 mm csapadék

17., vasárnap: 25 - 12 C, zápor-zivatar, 12 km/h szél, 2 mm csapadék

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában