Jótékonyság

2023.11.18. 11:13

Egész hétvégén gyűjtik az adományokat a szekszárdi hipermarketben

Egész hétvégén tart az adománygyűjtés a Tolna vármegyei élelmiszerláncokban is, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület november 17-18-19-én tartja a  karácsonyi adománygyűjtési akcióját.

Brunner Mónika

Fotó: Denes Martonfai

Az őcsényi csapat a Szekszárdi, Tartsay utcai Tesco Hipermarket áruházban gyűjt. A bejárat mellett kialakított átvételi ponton várják az adományokat.

– A gyűjtésben kizárólag önkéntesek vesznek rész, akiket személyesen kerestem fel, elmondtam nekik, hogy miről szól ez az egész gyűjtés–tájékoztatta lapunkat Árvay László, a gyűjtés önkéntes csapatvezetője, Őcsény Község Önkormányzata nevében. Hozzzátette: az őcsényi rászorulók részére gyűjtenek, hogy ezeknek az embereknek, családoknak szebbé tudják tenni a karácsonyát az adományaikkal.

A csapatban részt vállalnak Őcsény Község Önkormányzatának dolgozói, az Őcsényi Református Egyházközség dolgozói, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helybeli önkéntes munkatársai, falubeli nyugdíjasok, helybeli közösségi szolgálatot teljesítő középiskolások, és néhány olyan személy aki fontosnak tartja a segítséget ebben a gyűjtésben.

A csapat létszáma a tervek szerint huszonnégy fő, mely tagokkal november tizennyolcadikán szombaton 8-19 óráig valamint vasárnap 8-18 óráig várják az adakozó szándékozó vásárlókat.

A gyűjtés alkalmával főleg tartós élelmiszereket várnak az adományozók részéről. Lisztet, cukrot, rizst, olajat, tésztaféléket, konzervet, bébikonzervet, szaloncukrot, csokoládét, de bármilyen tartós élelmiszer adománynak örülnek.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában