Visszatekintés – május II.

2023.12.28. 12:53

Simontornyára várták a vármegyét

Idén Simontornya volt a Vár a megye elnevezésű, vármegyénk településeinek értékeit felvonultató rendezvény házigazdája.

Révészné Hanol Erzsébet

Előbb a Vár a megye értéknap, majd várnap volt Simontornyán

Forrás: Facebook

Ott jelentették be az újabb Tolnaikumokat, vagyis átadták a kiemelt vármegyei értékdíjakat, amelyet Wosinsky Mór római katolikus pap, régész és múzeumigazgató munkásságának, valamint a bátaszéki templom és apátsági romkertnek ítéltek. Másnap a hagyományos várnapot rendezték Simontornyán, ahol többek között tüzérségi, fegyver- és solymászbemutató, XVI. századi viseletbemutató, valamint látványos ostrom, várcsata szórakoztatta az érdeklődőket.

Tolnán és Pakson egyaránt májusban ünnepelték a Város Napját. Előbbi településen a kulturális és közösségi programok mellett önkormányzati elismeréseket adtak át az ünnepi testületi ülésen, míg Pakson felvonulással, főzőversennyel, bokszmérkőzésekkel, számos színpadi produkcióval, gyermekprogramokkal, kóstolókkal és különböző bemutatókkal kapcsolódhatott ki a lakosság. Május közepén, a zuhogó eső ellenére is sokan voltak kíváncsiak a Rádió 1 szekszárdi kitelepülésére, ugyanis Sebestyén Balázsék műsora a Garay térről szólt.

A Szekszárdon meghirdetett Shoot4Earth FilmMarathon legjobb, mobiltelefonnal készült versenyfilmjei pedig bemutatkozhattak Cannes-ban, a film­fesztivál idején megtartott International Cellphone Cinema Showcase eseményen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában