Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság

2024.02.21. 14:18

Autista fiatalok támogatásáról és só beszerzéséről is döntöttek

Szerda délelőtt ismét ülésezett a Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága (GVB). A tagok ezúttal sérült gyerekek támogatásáról, beszerzésekről és városüzemeltetési megbízásokról döntöttek.

Bencze Péter

A kormánypárti képviselők már megkezdték a tárgyalást a Volánnal

Forrás: MW archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Négy év kihagyás után újra jótékonysági estet rendez Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület. A programra a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében kerül sor. A civilek most azt kérték a GVB-től, járuljanak hozzá ahhoz, hogy a rendezvénytermet ingyenes használhassák a karitatív program ideje alatt. A grémium tagjai természetesen igennel szavaztak a kérésre – tudtuk meg Máté Pétertől, a GVB tagjától, aki egyben a Pénzügyi Bizottság elnöke is. 

A napirendi pontok közül egy másik a téli időszakkor használt útszóró só beszerzéséről szólt. A mostani döntés értelmében a város valamivel több, mint tizenegy millió forintot szán erre az eszközre, aminek tonnáját ötvennyolc ezer forintért tudják beszerezni a megbízott cégtől. Fontos viszont, hogy amennyiben nem lesz szükség a teljes mennyiségre, akkor csak a már lehívottat számlázza ki a vállalkozás.

A tagok ezek mellett döntöttek két, takarítással kapcsolatos megbízásról is, valamint arról, hogy a városban működő forgalomirányító lámpák karbantartásával eddig megbízott céget továbbra is felkérik a munkára. Ennek a díja hatszázezer forint plusz Áfa havonta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában