Jegyzet

2024.02.18. 11:15

Mindannyian szeretnénk megtapasztalni, hogy a pénz nem boldogít

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

Szombaton este, az ötös lottó számainak húzása után pár perccel az ország lakosságának jelentős többsége elhatározta, hogy tovább dolgozik. Ugyanis most, az idei hetedik héten sem akadt telitalálat ezen a játékon. Húsz szerencsés honfitársunk négyes találatnak és az ezzel járó, fejenként több mint négymillió forintnak örülhetett. Ez sem rossz pénz, ám minden relatív: ez az összeg elegendő lehet például egy kisebb méretű lakás felújításhoz, ha egyáltalán rendelkezünk lakással.

Az biztos, hogy az elkövetkező napokban, tekintettel a hatmilliárd forint feletti nyereményre, a korábbinál is többen keresik fel a szelvényt árusító helyiségeket. Ilyenek vagyunk mi, emberek, mindannyian szeretnénk megtapasztalni, hogy a pénz nem boldogít. A mondás kifordított változata szerint egyébként valóban nem boldogít – ha nincs. Még tovább haladva ezen gondolatok mentén, eljuthatunk egy újabb bölcsességig: ahhoz, hogy az ember megvesse a pénzt, nagyon sok kell belőle…

De visszatérve a lottóhoz, ilyen gigahozadék ismeretében és kecsegtető ígéretében joggal merül fel a kínzó kérdés: vajon létezik-e biztos nyerési szisztéma? Egyesek esküsznek bizonyos matematikai modellekre, de azután a gyakorlat azt bizonyítja, hogy az efféle, holtbiztos stratégiák fabatkát sem érnek. Maradhatunk a földhözragadt, avagy földközeli tapasztalatnál, mely szerint valójában csakis akkor lesz esélyünk a lottó főnyereményre, ha veszünk egy szelvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában