Projekt

2024.03.29. 16:30

Érik a „Panelparadicsom” (videóval)

Szépen halad a Szekszárdi 1. Számú Óvoda „Panelparadicsom” projektje, amelyhez az E.ON Föld bajnokai fenntarthatósági pályázaton nyertek támogatást.

Révészné Hanol Erzsébet

Guntram Würzberg, Moizes-Czita Tímea, a Szekszárdi 1. Számú Óvoda óvodapedagógusa és Pokorny Lia a díjátadón (beküldött kép)

A Szekszárdi 1. Számú Óvoda 2,5 millió forint támogatást nyert el az E.ON Föld bajnokai fenntarthatósági pályázaton. Projektjük folyamatban van, és már több kiemelkedő eredményt elértek – írják a szolgáltató sajtóközleményében.

Céljuk, hogy egy olyan beporzóbarát óvodakertet hozzanak létre, amelyet egy ismeretterjesztő, inspiráló és befogadó térré alakítanak át. A komplex program számtalan innovatív ötletet vonultat fel: melegágyat építenek PET-palackból készített kupolával, beporzóbarát növényeket telepítenek ismeretterjesztő táblákkal a szőlőhegyen és a városi parkban. Rovarhotel, gilisztafarm, a gyógynövényszárító és alkotóműhely létrehozása mellett a „panelszomszédaikkal” való kapcsolatépítés is példaértékű jó gyakorlat.

A terv megvalósításában nemcsak a gyerekek, hanem a családtagjaik is aktívak, nagy az összefogás a szülők részéről. Szeptemberben felújították az óvodai faházat, kifestették azt, és nagy falfestmény is készült. Ismeretterjesztő táblákat, rovarbábszínházat, kertész-kötényeket készítettek. Agyagozó workshop is volt, amelyen más tagóvodák és szülők is részt vettek. Lépesméz-installáció is készül az előtérbe, amibe szintén bevonnak más csoportokat. Az idősek klubjából meghívnak olyanokat, akik ügyesen palántáznak, és a gyerekek velük együtt ültetnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában