Teol.hu videó

2024.04.25. 15:09

Europass igazolja a Csapó diákjainak tudását (videóval)

Ünnepélyes keretek között vehette át Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium negyvenöt diákja az Europass mobilitási igazolványát.

Szeri Árpád

Negyvenöt csapós diák vette át az az Europass mobilitási igazolványát (Fotó: Mártonfai Dénes)

A tanúsítványokat – a résztvevő tanulók élménybeszámolói után – Fülöp Mónika igazgató nyújtotta át a fiataloknak az intézmény könyvtárában. Mint azt köszöntő beszédében egyebek mellett hangsúlyozta, az Europass mobilitási igazolvány igazolja a mobilitási program során megszerzett tudást, képességeket. Ez az igazolás pedig Magyarországon és Európában egyaránt előnyt jelent az álláskeresésnél.

– Iskolánk több, mint húsz éve szervez külföldi gyakorlatokat – mondta el lapunknak az igazgató. – Kezdetben, 2007-től a Leonardo, később pedig Erasmus+ pályázatok révén utazhattak diákjaink Németországba. Itt családi gazdaságokban, családoknál elszállásolva tölthettek el négy-tizenkét hetet, ismerkedve a helyi körülményekkel és mindenekelőtt a magas szintű munkamódszerekkel. 

A tavalyi év hozta el annak a lehetőségét, hogy iskolánk bővítse a partnerintézmények körét. Hentes és húskészítmény-készítő tanulóink a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szervezésében utazhattak budapesti és székesfehérvári diákokkal Dániába, Roskilde városába, ahol a csapatot a Danmarks Slagteriskole ZBC fogadta. 

Ugyanakkor nyitott volt arra, hogy a Rendészet és közszolgálat szakos tanulóknak is gyakorlati lehetőséget biztosítson. Egy másik dán intézménnyel, a JU Århus Green Academyvel is kapcsolatba kerültünk, ezáltal a Mezőgazdaság és erdészet szakos fiataljaink is lehetőséget kaptak tudásuk bővítésre. Mindent összegezve, számos olyan tapasztalatot szereztek, amit kétségkívül itthon is tudnak majd kamatoztatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában