Családbarát fejlesztés

2024.04.24. 09:30

Nyárra modernebbé, jobb minőségűvé válik az ürgemezei futópálya

A korábbi terveknek megfelelően, a családbarát fejlesztések részeként mintegy 123 millió forintos összegből megújul az ürgemezei szabadidőparkban található futópálya – jelentette be Szabó Péter polgármester a kivitelező céggel történt szerződéskötéskor, hétfőn.

Gazsó Rita

Mintegy 123 millió forintos összegből megújul az ürgemezei szabadidőparkban található futópálya (Fotó: TelePaks)

A közel tizenöt éves pálya minősége sokat romlott az évek folyamán, szinte teljes hosszúságában töredezetté vált, több szakaszon javították már korábban. Az önkormányzat úgy döntött, hogy teljes hosszában, mintegy 712 méteren felújítják a pályaburkolatot, a nyomtávot pedig kiszélesítik a korábbi egyről másfél méterre. Ennek köszönhetően két irányban is lehet majd futni a pályán, ami kétrétegű lesz, jobb minőségű – a korábbi különálló gumielemek helyett egybefüggő – gumiburkolatot kap, alapozása mélyebb lesz, ez tartósabb élettartamot garantál – tájékoztatott Szabó Péter. 

A pálya melletti területen, mintegy másfél-másfél méter szélességben tereprendezés, gyepesítés is történik, továbbá felújítják a futópálya "belsejében" található két fitneszpark burkolatát is. A kivitelező Amalfi Hungária Kft. ügyvezetője, Szűcs Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, a munkálatok várhatóan a jövő hét elején kezdődnek és három hónapig tartanak, de igyekeznek a határidő előtt befejezni a feladatot. Miként jelezte, ez idő alatt a pálya, balesetvédelmi okok miatt nem használható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában