Teol.hu videó

2024.04.30. 08:00

Tehetségszüret az MCC Szekszárdi Képzési Központjában (videó)

Péntektől vasárnapig rendezték meg az MCC ARS I. Középiskolás Tehetségszüret elnevezésű Kárpát-medencei találkozót.

Szepesi László

Úttörő feladatra vállalkozott az MCC Szekszárdi Képzési Központja. Egy jól sikerült klubdélután után, amikor a tudományokban tehetséges középiskolás diákok a művészetekben mutatkoztak be, megszervezték a Mathias Corvinus Collegium első, az MCC ARS I. Középiskolás Tehetségszüretnek elnevezett Kárpát-medencei találkozót. Így a hét végén, péntektől vasárnapig a hazai, szlovákiai, ukrajnai és erdélyi képzési központokból érkezett 163 középiskolás mutatta be tudását a zene, irodalom, előadóművészet, tánc és a képzőművészet terén. 

Fotó: Kiss Albert

Az MCC szekszárdi képzési központjának vezetője, Böröcz Máté elmondta, indulásuk, 2021 szeptembere óta ez volt a legnagyobb rendezvényük, Meg kellett szervezni kétszáz résztvevő szállását, étkezését, a diákok produkcióinak bemutatását, az azokat értékelő zsűriket. Mindez nagyszerűen sikerült, s szándék is erős, hogy lesz folytatás, mert ezt, az MCC történetében első ilyen találkozót eleve hagyományteremtő szándékkel rendezték. 

Már több képzési központ vezetője jelezte, hogy a képzőművészeti alkotásokból, festményekből, rajzokból, tűzzománcokból, szobrokból, kerámiákból, hímzett, szőtt, varrt alkotásokból szeretnének ők is kiállítást rendezni. A MCC ARS I. Középiskolás Tehetségszüret gazdái tervezik azt is, hogy az itt bemutatott színpadi produkciók majd egyéb MCC-s rendezvényeken, így az augusztus elején Esztergomban sorra kerülő MCC Fest-en bemutatásra kerülnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában