Segítik az otthoni tanulást

2024.05.17. 11:29

Ingyen kaptak laptopokat a garays diákok

Az ötödikesek és hatodikosok kaptak most notebookot a szekszárdi Garay János Általános Iskolában. Összesen 98 tanuló vehette át csütörtök délután a digitális eszközt, ami az otthoni tanulást könnyíti majd meg. A laptop osztásra egy kormányzati programnak köszönhetően kerül sor az egész országban, így Tolna vármegye szerte is.

Bencze Péter

Összesen 98 ötödikes és hatodikos vehetett át csütörtökön ingyenesen laptopot a szekszárdi Garay János Általános Iskolában Fotó: Mártonfai Dénes

Tavaly indult el az a kezdeményezés, amely során, mintegy 155 ezer laptopot igényelhetnek ingyenesen az általános iskolák felső tagozataiba tanulók. Így nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így 1462 településen 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztanak ki ilyen eszközöket.

Tolna vármegyében a következő napokban vehetik át a szülők és a gyerekek a megigényelt gépeket, amik olyan operációs rendszerrel lettek telepítve, amely kifejezetten segíti a fiatalokat az otthoni tanulásban.

A programmal kapcsolatos hosszabb beszámolónkkal hamarosan jelentkezünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában