Bosu labda

2024.05.16. 14:51

Ügyesen egyensúlyoztak a diákok

Szeri Árpád

A felvétel bal oldalán a lányok a Bosu labdán egyensúlyoznak (beküldött kép)

Bosu labda, azaz egyensúlyozó félgömb, speciális medicin labda, csúszó korong. Csak néhány azon eszközök közül, melyekkel kedden a Szekszárdi Garay János Gimnázium 8. osztályos és 9. A osztályos tanulói végeztek gyakorlatokat. Tették ezt azon  bemutató testnevelés óra keretében, köredzés formájában, amit Tihanyi Krisztina funkcionális és rehabilitációs tréner tartott számukra.

A referencia intézmény szerepet vállaló középiskolában a foglalkozás Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója, Huszárik Imre, a gimnázium igazgatója, valamint Csirzó Zoltán, Galambos János és Lukácsi László testnevelő tanárok tapasztalat szerző jelenlétében zajlott.

Csirzó Zoltán lapunknak elmondta, hogy az alkalmazott eszközökkel és az azokhoz rendelt gyakorlati levezényléssel ténylegesen változatosabbá, s adott esetben – például, ha nincs elegendő hely – intenzívebbé lehet tenni a testnevelési órákat. A kedvező megállapítást alátámasztja az is, hogy a pedagógus meglátása szerint a rendhagyó óra elnyerte valamennyi résztvevő diák tetszését.

Tihanyi Krisztina vezényelte le a rendhagyó testnevelés órát (beküldött kép)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában