Színes volt a menet

2018.10.02. 19:08

Szüreti mulatság volt nemrégiben Kölesden

Budavári Kata

Szüreti mulatság volt nemrégiben Kölesden. A kisbíró hirdetménye után indult a hagyományos felvonulás, tudtuk meg Vargáné Kisfalvi Erzsébettől, a kozeleti.hu szerkesztőjétől. A Szárazdról érkezett lovas után a medina-szőlőhegyi Bakó György kocsiján a bíró-bíróné páros, Veszely József és Benke Noémi, a tengelici Király János kocsiján a jegyző páros, Komlódi József és Mészáros Kinga, a gyönki Balogh János kocsiján a vajda páros, Lohr Norbert vajda és Vámosi Julianna vajdáné vonult. Őket követték a kölesdi ovisok, zombai és kölesdi táncosok, népdalkörök, a község lakói és a háromtagú zenekar.

Az abc-nél a felvonulókat süteménnyel kínálták, majd az időjárás miatt a művelődési ház emeleti nagytermében nézték végig s kulturális műsort az érdeklődők, amelyet a kisbíró, Egle Kinga nyitott meg. Elsőként a Zönge Népdalkör szerepelt, őket követte a zombai Hagyományőrző Ifjúsági Néptánccsoport, a zombai Hagyományőrző Néptánccsoport nagy együttes, a kölesdi Ifjúsági Néptánccsoport és a zombai Margaréta Asszonykórus. A nap bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában