Tücsök Zenés Színpad

2019.01.14. 07:00

A Fenyő-csapatban Anita kapta a háttérének negyedik szólamát

Málinger Anita tavaly augusztus 25-én a Margitszigeti Nagyszínpadon, de­cember 27-én pedig a Papp László Sportarénában Fenyő Miklós vokalistájaként szerepelt két nagy sikerű, telt házas koncerten. Sok munka, kitartó gyakorlás, próbák, fellépések hosszú sora kellett ahhoz, hogy a szekszárdi fiatal idáig eljusson.

Szeri Árpád

Már nyolc éves korától a zeneiskolában tanult zongorázni, majd később több évig gitárleckéket vett, emellett magánének órákon énektudását is fejlesztette. Ezek a zenei képzettséget megalapozó tanulmányok is fontos szerepet játszottak a későbbi sikerek elérésében.

A Szekszárdi Tücsök Zenés Színpad tagjaként kezdett el az énekléssel foglalkozni, és az ott eltöltött tizenegy év meghatározta életének nagy részét, itt szerezte meg az előadói tapasztalatokat, képességeket. Anita szívesen emlékszik vissza azokra az időkre, amikor számos fellépésen, versenyen vettek részt itthon és külföldön is. Énekeltek többek között Hungária szerzeményeket is, amelyeket a stílushoz illő fellépőruhákban adtak elő a közönségnek. Ekkor még álmában sem gondolta, hogy egyszer majd az eredeti előadóval együtt újra elénekelheti ezeket a klasszikus slágereket.

Az egyesületből történő kiválást követően Anita szólóénekesként, Kovács Gergővel együtt duett-előadóként, valamint egy Abba tribute, tehát a munkásság előtt tisztelgő zenekar tagjaként, az Abbasolut együttes énekeseként folytatta zenei pályafutását.

De miképpen is került a Csacska-macska vokálba?

– A barátaimmal együtt elmentünk Fenyő Miklós koncertjére, majd az előadás után autogramot kértünk tőle – válaszolt a kérdésre Anita. – Az autogramkérésből egy nem hétköznapi zenei meghallgatás lett. Ezt követően még több megmérettetésen kellett megfelelni ahhoz, hogy a zenei produkcióban is szerepet kaphassak. A teljesítményem alapján lehetőséget kínáltak, hogy a nagyzenekari stábon belül erősítsem a vokált egy negyedik szólammal, amelyet külön nekem írtak meg. Ezután következtek csak a vokál számára énekpróbák, és mindezt a zenekarral is össze kellett hangolni. A felkészülés sok türelmet, kitartást igényelt és precíz, alapos munkát követelt. Mindezek eredményeként a Margitszigeten háromezer fős, a Papp László Sportarénában tizenkétezer fős, telt házas publikum előtt állhattam és énekelhettem Fenyő Miklóssal és zenekarával egy színpadon. A koncertek utáni kiértékeléskor a művész úr nagyon meg volt elégedve velem. Így büszkén mondhatom, hogy a részvétel a jövőben is folytatódik a Csacska-macska vokálban, ahol Fenyő Miklós negyedik vokalistájaként láthat és hallhat engem a nagyérdemű közönség.

Színes repertoár

Málinger Anita 1993-ban született Szekszárdon. A Szekszárdi SZC Bezerédj István Szakképző Iskolája elvégzése után sikerrel felvételizett a PTE Illyés Gyula Karára. Itt 2016-ban szociális munka szakon szerzett diplomát. Jelenleg a megyeszékhely egyik intézményében dolgozik.

Annak idején a Tücsök Zenés Színpad tagjaként számos produkciónak volt részese, a csapatban olyan alapot kapott, melyre mindenkor biztonsággal támaszkodhat. Máig nagy örömmel emlékezik vissza a számára kiváltképp kedves jubileumi műsorokra. Az interneten kapott értesítést arról, hogy remek hangjára tekintettel szívesen látnák őt az Abba slágereket játszó hazai együttesben. Hobbija természetesen a zene, az éneklés, a jövőben örömmel járná be a profi énekesi pályát. Repertoárja színes, széles választékot kínál a musicalektől a régi magyar és angol slágerekig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában