Bonyhádi Fotóklub

2022.09.06. 12:31

Közel hetven képet állítottak ki Nagymányokon

A helyi közművelődési központban nyílt tárlata a Bonyhádi Fotóklubnak. A kiállítás szeptember végéig tekinthető meg és közel hetven képből áll.

F. E.

A Bonyhádi Fotóklub alkotóinak képeiből nyílt kiállítás Nagymányokon (A szerző felvétele)

– A fotóklub 2014 októberében alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja a környékbeli amatőr és profi fotósokat. Tanulási és fejlődési lehetőséget nyújtson, tapasztalatcserét és közös fotózási élményeket kínáljon – tájékoztatta lapunkat Kirchné Máté Réka, a szervezet vezetője. Az elmúlt nyolc év alatt közel ötven fő csatlakozott a klubhoz, rövidebb-hosszabb időszakokra. Az állandó, kemény mag tizenöt fotós, akik aktívan részt vesznek a havi összejöveteleken, képvetítéseket tartanak egymásnak és megbeszélik fotós élményeiket.

A tagok közül többnek – Fodor Ferencné, Frei-Kovács Mónika, Kirchné Máté Réka, Makovics Kornél, Ritzel Zoltán, Tauthné Sárika, Terescsényi Katalin – volt már egyéni kiállítása, de közös tárlatokon is bemutatkoztak már a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban, a szekszárdi Kórház Folyosógalériájában, Móser Zoltán bonyhádi Kép-Tár-Házában, a váraljai közösségi házban, a bonyhádi Lánglovagok és Katonai Hagyományőrzők Napján, a szlovákiai Tardoskedden, illetve a Fotóklub által életre hívott Völgységi Fotópikniken.

A tárlat szeptember végéig látogatható (Fotó: F. E.)

A mostani nagymányoki kiállítás immár a tizennegyedik a Bonyhádi Fotóklub életében. A tárlaton bemutatkozik Aparhantról Tóth-Sármány Mónika, Bonyhádról Antal Mária, Kirchné Máté Réka, Lőbelné Matus Mónika, Morovik Attila, Orbán-Fehér Zoltán, Ritzel Anita, Ritzel Zoltán, Tauthné Sárika és Völgyi István, Izményből Kelemen Gabriella, Majosról Heinrich Roland és Sebestyén Krisztián, Nagymányokról Hucker András és Turós Balázs, valamint Szekszárdról a Tolnai Népújság fotósa, Makovics Kornél.

– Természetesen továbbra is várjuk a fotózni szerető embereket a klub összejöveteleire a bonyhádi művelődési központba – tette hozzá Kirchné Máté Réka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában