TV-ajánló

2024.01.26. 17:00

Veszélyes és agresszív lények otthona

A 65 című film a Mills nevű űrhajós (Adam Driver) pilótáról szól, aki egy ismeretlen bolygón zuhan le, és menekülnie kell. A filmet 2023-ban mutatták be.

Brunner Mónika

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A történet szerint hatvanötmillió évvel ezelőtt a Somaris bolygón Mills pilótát a felesége meggyőzi, hogy kétéves űrexpedícióra kell indulnia, hogy megkeresse Nevine lányuk betegségének kezeléséhez a szükséges pénzt. Űrhajóján harmincöt utast szállít, azonban az űrhajót aszteroidák tömege éri el, ezért zuhannak az idegen bolygóra.

„Kényszerleszállást hajtottunk végre egy ismeretlen égitesten. Nem tudom hol vagyunk. Egy túlélőt találtam, egy gyereket” – hangzik el a filmben. Mivel a hajóját nem tudja megjavítani, és ráeszmél, hogy a hajó utasait meggyilkolták, öngyilkos akar lenni. Szerencsére a magányos túlélő fiatal gyereklány, Koa miatt nem kerül sor erre a lépésére.

Valamennyire jól elvannak, a bolygó atmoszférája alkalmas számukra a légzésre. Mills vészjelzőt küld a mentésre, és úgy dönt, hogy gondoskodik Koáról. Nehezen kommunikálnak, mert eltérő nyelvet beszélnek. Rájönnek, hogy ahová zuhantak, az a Földbolygó, veszélyes és agresszív lények otthona, ezek a lények pedig a dinoszauruszok. Hatvanötmillió éve egy új világ keresése az őskori Földre vezetett. A múlt összecsap a jövővel.

65, HBO2, 21.05

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában