TV-ajánló

2024.05.14. 19:31

Ez a film a futballról szól

Brunner Mónika

A film főszereplője, Al Pacino

Forrás: Shutterstock

A Minden héten háború című 1999-es amerikai sportfilmdráma lenyűgöző szereplőgárdát vonultat fel, a filmben látható Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid, Jamie Foxx, Matthew Modine, James Woods, Charlton Heston, Ann-Margret, Aaron Eckhart, Lauern Holly és LL Cool J. 

Több, amerikai futballt játszó sportoló is feltűnik a filmben, például a nyolcvanhét éves korában, 2023-ban elhunyt Jim Brown, a Cleveland Browns csapatának sztárja, színész és aktivista. 

A film rendezője a többszörös Oscar-díjas Oliver Stone. 

A történet egy profi amerikai futballcsapatról szól, a Miami Sharks focicsapat küzd a bajnokságon. Edzőjük, a veterán Tony D’ Amato (Pacino), aki kiesett a csapattulajdonos Christina Pagniacci (Diaz) kegyeiből, miután csapata sorra veszíti a futballmérkőzéseket. Pagniacci az apjától örökölte a csapatot, és a marketing diktálta feltételeket szem előtt tartva akarja a Sharkst menedzselni. 

Az interneten fellelhető kritikák szerint a Minden héten háború nem csak Oliver Stone egyik legjobb filmje, hanem Jamie Foxx színészi karrierjének a kezdete is. Ez a film állítólag a valaha volt legjobb futballfilm, mert valóban a futballról szól.

Minden héten háború, amerikai filmdráma, FilmCafe, 22.55. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában