Asztalitenisz

2022.01.26. 07:30

A SZAC-nál nem mondtak még le a négyes döntőről

Két hónapos szünet után folytatódnak a honi csapatbajnokságok az asztaliteniszezőknél. Az Extraligában érdekelt Szekszárd AC nagy hajrára készül.

Rónai Gábor

Madacki Mirella négy győzelemmel zárta a hétvégét (Fotó: Makovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

Nem úgy alakult a szekszárdiak őszi idénye, ahogy azt Sáth Sándor szakmai igazgató megálmodta. A megyeszékhely gárdája a tizenkét csapatos bajnokságban csupán a nyolcadik helyen áll, elsősorban azért, mert a riválisaitól, az Ajkától, az Orosházától, a Kiskunmajsától és a Soltvadkerttől is kikapott. Mentségükre legyen mondva, hogy kevésszer tudtak a legerősebb triójukkal felállni, első számú játékosuk, Halász Ella csak a találkozók felén tudott asztalhoz állni. Nélküle pedig nem olyan a csapat, mint vele.

Tavasszal annyival lesz jobb a helyzet, hogy a vajdasági játékos már jelezte Sáth Sándornak, hogy minden meccsen számíthat rá, s mivel a klubhoz hosszú idő után visszatérő Madacki Mirella is egyre jobban visszanyeri régi formáját, van ok a bizakodásra. A szakmai igazgató még nem tett le arról, hogy csapata nagy hajrával kivívja a négyes döntőbe kerülést, s ha valóban a legjobb sorral tud felállni, akkor erre lesz is esély. A listavezető és százszázalékos mérleggel álló Erdérttel, a második Budaörssel és a harmadik Kecskeméttel nem tud lépést tartani a SZAC (a dobogósok játékoskerete és anyagi lehetősége is fényévekre van a mieinkétől), a többiek azonban nem jobbak annyival, hogy ne lehessen reménykedni.

A péntektől vasárnapig tartó nyitó hétvégén a Kanizsa Sörgyár, az Ajkai Asztalitenisz SE és a Kiskunmajsai AC lesz az ellenfél a budapesti Ormai László Csarnokban, éppen három olyan rivális, amelyek ellen meg lehet kezdeni a felkapaszkodást. Ha sikerülne behúzni mind a három meccset, máris jobb pozícióból várhatná a márciusi folytatást a SZAC. 

A szekszárdiak programja. Január 28., péntek: Szekszárd AC–Kanizsa Sörgyár, 16 óra. Január 29., szombat: Szekszárd AC–Ajkai Asztalitenisz SE, 10 óra. Január 30., vasárnap: Szekszárd AC–Kiskunmajsai AC, 10 óra.

A női Extraliga állása: 1. Erdért 33, 2. Budaörs 31, 3. Kecskemét 28, 4. Kiskunmajsa 24, 5. Ajka 24, 6. Orosháza 22, 7. Soltvadkert 21, 8. Szekszárd 17, 9. Nyíregyháza 17, 9. 10. Győr 17, 11. Kanizsa 16, 12. Békés 13 ponttal. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!