Teqball

2024.01.15. 17:30

Gálaelőadást tartottak a magyar világbajnokok Bonyhádon (képgalériával)

Tizenhat amatőr csapat versengett vasárnap a Bonyhádi Városi Sportcsarnokban rendezett I. Amatőr Teqball Versenyen, melynek fénypontját négy világbajnok magyar sportoló gálamérkőzése adta.

Berg Sándor

A négyszeres világbajnok Blázsovics Ádám is eljött Bonyhádra

Fotó: Makovics Kornél

Habár még csak idén ünnepli nyolcadik születésnapját Borsányi Gábor szabadalma, a sportág mára meghódította az egész világot. A bemutatás után egy évvel már megtartották az első világbajnokságot, később Afrikában és Ázsiában is kontinenstornát rendeztek, tavaly pedig az Európai Játékokon is debütált a hungarikumnak számító teqball.

Többek között erről is beszélt lapunknak a bonyhádi sportcsarnokban Bajor Gábor szövetségi kapitány, aki a sportág népszerűsítése céljából – Máté Róbert sportszervező közreműködésével – érkezett vasárnap a völgységi fővárosba.

Az első alkalommal megrendezett amatőr verseny csoportköre után világbajnokoké volt a küzdőtér. A négyszeres aranyérmes Blázsovics Ádám, a háromszoros vb-győztes Bányik Csaba, valamint a szintén világbajnok Katz Balázs tartott bemutató. A gálamérkőzés negyedik résztvevője Janicsek Zsanett volt, aki már kétszer ülhetett fel a sportág trónjára.

A tizenhat csapatos megmérettetést végül a Komáromi Bence, Sebestyén Norbert páros nyerte meg a döntőben legyőzve a Kovács Erik, Hanol Milán kettőst. A bronzmérkőzésen Bajor Gábor Aradi Gáborral az oldalán bizonyult jobban a Köllő Roland, Máté Róbert duónál.

„A csapatok részéről pozitívak voltak a visszajelzések, többen is jelezték, hogy várják a következő versenyt. Szeretnénk hagyományt teremteni belőle, a tervek szerint decemberben hozzuk tető alá a második versenyünket – fogalmazott lapunk megkeresésére Máté Róbert, aki bízik abban, hogy Tolna vármegyében minél szélesebb körben megismerik és megszeretik a teqballt. – Elsősorban az utánpótláskorú játékosoknak ajánlott, hiszen technikai elemekkel teletűzdelt, jó készségfejlesztő sportágról beszélhetünk, aminek elsajátítását a nagypályás labdarúgásban is hasznosítani lehet. ”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!