Női foci

2024.04.19. 14:17

A győzelem nemcsak három pontot jelentene a Szekszárdi WFC-nek

A sorozatban hat vereségnél járó Fehérvár FC-t fogadja szombaton 16 órától a Simple Női Ligában szereplő Szekszárdi WFC.

Teol.hu

Micskó Márk vezetőedző nagyon reméli, hogy kivívják a fontos győzelmet a fehérváriak ellen

Fotó: Makovics Kornel

A mezőny legrosszabb formában lévő alakulata a fehérváriaké, akik legutóbb tavaly november 26-án a Budaörs ellen tudtak pontot szerezni (1–1), tavasszal mind a hat meccsüket elveszítették, s ezeken csupán két gólt lőttek és 31-et kaptak. Az előző körben hazai pályán szenvedtek 9–1-es vereséget a győriektől.

A szekszárdiak sincsenek túl jó szériában, a legutóbbi két találkozójukat az Astra (2–3) és a Szeged (0–2) ellen elveszítették, az előző öt összecsapásukon pedig csupán egy pontot (a budaörsiekkel végeztünk 1–1-re) szereztek. Itt lenne az ideje megtörni a pocsék szériát, s erre aligha lehetne jobb ellenfelet találni, mint amilyenek a fehérváriak. Ősszel 2–1-re sikerült nyerniünk idegenben a sárga-feketéknek, akkor Vári Viktória és Brianna Taylor szerezték a góljaikat – ők most is bevetésre készek.

A szekszárdiak 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 10 vereséggel a tizedik, a fehérváriak 1 győzelemmel, 2 döntetlennel és 15 vereséggel az utolsó helyen állnak a 12 csapatot felvonultató Simple Női Ligában.

Amennyiben Micskó Márk csapatának sikerül nyernie a szombaton 16 órakor kezdődő összecsapáson, akkor négy körrel a bajnokság befejezése előtt meghosszabbítja tagságát az NB I-es bajnokságban. Ez nagy szó lenne, annak fényében különösen, hogy az előző idényhez képest jóval szerényebbek a lehetőségek, és sokkal szűkösebb keret áll a szakmai stáb rendelkezésére. 

Simple Női Liga, 19. forduló. Szekszárdi WFC-Fehérvár FC, Szekszárdi Sportcentrum, április 20., szombat, 16 óra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!