Labdarúgás

2024.04.17. 18:36

Belső védőből lett csatár, de a 7 gólja is bizonyítja, hogy remekül megy neki elöl is – képgalériával

A dunaszentgyörgyiek elleni bajnokin lett belső védőből csatár Erdélyi Péter, aki a hétvégi fordulóban 7 góllal járult hozzá csapata, a Gerjeni SK tolnaiak elleni sikeréhez.

Rónai Gábor

Erdélyi Péter (jobbról) nagyszerű teljesítményt nyújtott a tolnaiak elleni bajnokin

Fotó: Molnár Gyula

Nagyon kijött a lépés Erdélyi Péternek a vármegyei III. osztályú focibajnokság hétvégi fordulójában. A Gerjeni SK játékosa egymaga hét gólt szerzett a tolnaiak második csapata elleni 11–2-es győzelem során. A mindig szerény futballista lapunknak azt mondta, nagyon élvezi ezt a szerepkört, és nagyon jól érzi magát Gerjenben, ahol egy összetartó, remek kis társaság kovácsolódott össze a mostani szezonra. 

„Az első gólomat szöglet után fejeltem, csapattársam Holweiger Roland beadását követően – emlékezett vissza a múlt vasárnapi bajnokira Erdélyi Péter. – Az idényben ez már a negyedik gól volt ilyen szereposztásban, Roland nagyon jól adja be a szögleteket, kis túlzással nekem csak érkezni kellett. Ezt követően szereztem gólt jobbal és ballal is, kifejezetten ritmusos, szép támadásokat kellett befejeznem, az esetek többségében nem volt nehéz dolgom, kiváló labdákat kaptam. A döcögős tavaszi rajt után most kezd összeállni a csapatjáték, a sérültjeink felgyógyultak, ha továbbra is ilyen pozitív lesz a hozzáállásunk kifejezetten jó eredményeket érhetünk el a szezon során” – tette hozzá.

A gerjeniek kezdik elkapni a ritmust, az előző két találkozójukon 18 gólt szereztek, s ebben alaposan benne volt a keze – pontosabban a feje és a lába – Erdélyi Péternek, aki dunaszentgyörgyiek elleni bajnokin került a védelem közepéből a támadósorba. 

„Az őszi szezon utolsó fordulójáig belső védőben, az eredeti posztomon játszottam, de folyamatosan csatárproblémákkal küzdöttünk, nem igazán találtuk meg azt a centert, aki illene a játékunkba – folytatta Erdélyi Péter. – Mivel kispályán és edzéseken én előszeretettel megyek fel csatárnak, így a szentgyörgyiek elleni derbin az edzőnk, Romhányi Tamás a támadók közé állított, s ez annyira bejött, hogy megnyertük a meccset, én pedig három gólt szereztem és azóta ott ragadtam. Élvezem a játékot és sok szituációban előnyömre válik, hogy tudok a védők fejével gondolkodni, nem mindig a klasszikus csatármegoldásokat választom” – hangsúlyozta. 

Hogy tényleg nem megy rosszul neki, azt a 19 gólja is bizonyítja. A tavaszi öt meccsé 13 alkalommal volt eredményes. 

„Nagyon jó hangulatú, összetartó kis társaság a miénk. Persze vannak apróbb súrlódások, de hol nincsenek? – tért ki egy kicsit a sikeresség hátterére Erdélyi Péter. – Ez is a része minden csapat életének. Alapvetően a megye hármas futballnak a lényege, hogy jól érezze magát az ember és szeressen kijárni a pályára, hiszen hobbifutballról beszélünk. Nálunk heti két edzés van, többségében jónak mondható létszámmal, ez szerintem bizonyítja, hogy nagyon jó közeg alakult ki az évek során. Ahogy hallom még magasabb osztályokban is örülnének néhány klubnál, ha heti kétszer össze lehetne szedni a csapatot…” – fogalmaz a 33 éves támadó. 

Erdélyi Péter életében kulcsszerepet tölt be a futball, korábban a heti hét napból, minimum hat a futballról szólt. Volt, hogy egyidejűleg három klubnál dolgozott különböző szerepkörökben, de sok volt – érezte, hogy lassítania kell. Két évvel ezelőtt, kisfia Péter születésével aztán minden megváltozott.

„Immáron a család van nálam az első helyen, hihetetlenül élvezem az apaságot, minél több időt szeretnék együtt tölteni a feleségemmel, Petivel és kéthónapos kislányommal, Hangával. Persze a futballtól teljesen nem lehet elszakadni, én sem akartam, így miután Gerjenbe költöztünk, kézenfekvő volt, hogy igent mondok a Romhányi testvérek invitálására és a felnőtt csapat mellett, a helyi utánpótlás képzésben is vállalok egy kis szerepet. Az U9-es korosztályú gyerekeknek tartok heti két edzést, jó látni a kicsiket, hogyan fejlődnek napról napra. Kis településről van szó, itt óriási siker már az is, hogy egyáltalán utánpótlás csapatot tudunk kiállítani. Bízom benne, hogy sikerül kitartani még hosszú ideig, mert a helyi gyerekeknek nagyon sokat adhat ez a sportág” – húzta alá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!