Íjászat

2024.04.25. 15:03

Íjászok szállják meg szombaton a sötétvölgyi parkerdőt

A Dél-Dunántúli Regionális Bajnokság nyitóversenyét rendezik szombaton a sötétvölgyi parkerdőben.

Teol.hu

Pillanatkép a Celőke cseresznyési versenyéről

Fotó: Molnár Gyula

Az Alisca Nyílai ÍE lesz szombaton az ötfordulós DDR-bajnokság első 3D-s versenyének házigazdája. A vármegyeszékhely íjászainak fel lesz adva a lecke, hiszen elég nívós és népes mezőny (összesen 112 nevezés érkezett be) várható a megmérettetésre. A szekszárdiak mellett vármegyénkből a Tolnai Tájak ÍE, a Paksi Celőke, a dunaföldvári Vallum ÍE és a Tamási ÍE is képviselteti magát, de jönnek íjászok Sopronból, Ráckevéről, Pécsváradról, Sárszentlőrincről – hogy csak néhányat említsünk.  

Az íjászokat hat korcsoportban (veterán, felnőtt, fiatal felnőtt, junior, kadét, mini) értékelik, mégpedig nyolc – pusztai (PB-HB), longbow (TR-LB), vadászreflex (TR-RB), barebow (BB), olimpiai (OL), csigás irányzékos (HU), csigás szkópos (CU), csigás irányzék nélkül (CB), számszeríj (CRB) – kategóriában. A szervezők huszonnyolc háromdimenziós állatfigurát helyeznek ki az erdőbe, ezekre 5 és 45 méter közötti távolságról lehet lőni.

A verseny megnyitója 9.15-kor lesz, az íjászok 10 órától kezdik meg a vetélkedést. Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák. 

Két hete Pakson, a Celőke szervezésében rendeztek 3D-s versenyt, amelyen 170-en küzdöttek a helyezésekért, és a házigazda öt aranyat nyert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!