Cselgáncs

2024.04.26. 14:15

Két mérkőzés jutott az Európa-bajnokságon Gercsák Szabinának

A legjobb tizenhat között búcsúzott a zágrábi Európa-bajnokságtól az Atomerőmű SE cselgáncsozója.

Teol.hu

Gercsák Szabina (fehérben) helyezetlenül zárt Zágrábban

Forrás: IJF

A korosztályos szinten minden világversenyt megnyert, egyetlen felnőtt Eb-bronzát viszont még 2016-ban szerezte Gercsák Szabina, akinek első ellenfele a harminckettő között az izraeli Maja Gosen volt. Az Atomerőmű SE 27 éves dzsúdósa intésekkel lépett tovább a második fordulóba, ahol a hazai közönség előtt szereplő Lara Cvjetkóval találkozott.

Az Európa-bajnokság előtt olimpiai kvótás helyen álló paksi dzsúdós alig több, mint három perc alatt három intést gyűjtött be, aminek következtében a versenybíró leléptette, így helyezetlenül zárta a kontinenstornát.

A pénteki játéknapon Szegedi Dániel (73 kg) és Özbas Szofi (63 kg) is korán búcsúzott, Ungvári Attila (81 kg) pedig helyedik helyen végzett.

A csütörtöki nyitónapon Pongrácz Bence (66 kg) és az Atomerőmű SE 52 kilós olimpikonja, Pupp Réka is bronzérmet szerzett, amivel a küldöttség máris elérte a magyar szövetség által kitűzött cél egy részét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!