Cselgáncs

2024.05.05. 15:25

Dushanbében tett újabb lépést álma felé a paksiak kiválósága

Pályafutása második Grand Slam-érmét szerezte meg Gercsák Szabina, aki harmadik helyen végzett a Dushanbében zajlott olimpiai kvalifikációs versenyen.

Berg Sándor

Gercsák Szabina (jobbról a második) újabb lépést tett az olimpia felé

Forrás: IJF

Egy héttel a rosszul sikerült Európa-bajnokság után Tádzsikisztán fővárosában lépett tatamira a sokkal inkább jövedelmező GS-tornán Gercsák Szabina, az Atomerőmű SE dzsúdósa a kevésbé erős mezőny első körében dán, a következőben francia ellenfelét győzte le magabiztosan. A negyeddöntőben az első kiemelt Michaela Polleres várt a paksira, de a későbbi aranyérmes osztrák már erősebbnek bizonyult.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a folyatásban a vigaszágon egy vazaarival bizonyult jobbnak török riválisánál, amivel bejutott a délutáni final blockba. A bronzmérkőzésen nagy fölényben volt, tizenhárom másodperc után előnybe került a világranglistán előtte álló Katie-Jamima Yeats-Brownnal szemben, majd szűk három perc csata után ipponnal véget vetett a találkozónak.

A februári bakui bronza után pályafutása második Grand Slam érmével Gecsák Szabina nagy lépést tett a párizsi olimpia felé, ami előtt még a jövő hétvégi asztanai GS-tornát és a hónap közepén esedékes világbajnokságot rendezik még meg május 19-től 23-ig Abu-Dzabiban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!