Kiváló eredmények

2024.05.16. 20:05

Glöckner Zoltán, a karatebajnok

Bátaszéknek van egy fiatal sportolója, Glöckner Zoltán, aki nagy sikereket ér el a karate sportágban, méghozzá sérült versenyzőként.

Mauthner Ilona

Bátaszéket a karate terén már szinte az egész országban jegyzik a BSE Karate Szakosztály kiváló eredményeinek köszönhetően. Azt azonban kevesen tudják, hogy a városnak van egy fiatal sportolója, aki szintén nagy sikereket ér el ebben a sportágban, méghozzá sérült versenyzőként. Ő nem más, mint Glöckner Zoltán, írta a BátaszékMost hírportál.

Fotó: Facebook/BátaszékMost

A Sérült Karate Szakosztály Klub tagja

Zoltán hat éve kezdett el versenyszerűen karatézni a szekszárdi Sérült Karate Szakosztály Klubjában, és azóta jobbnál jobb eredményeket ér el. Az ifjú sportoló többször is sikeresen megmérettette magát külföldön. Részt vett a Karate Global Világkupán, ahol tizennyolc ország képviseltette magát, és évente több versenyt is szerveznek.  Tavaly Barcelonában és Belgiumban versenyzett eredményesen, ezzel tovább öregbítve klubja és egyben Bátaszék hírnevét.

Kimagasló eredményeket ért el

Az idei év különösen sikeres volt számára. Svédországban, a 202-es sérültségi szinten, kimagasló eredményeket ért el: katában a második helyet szerezte meg, míg küzdelemben az első helyen végzett. Ezek a sikerek nemcsak a kitartását és tehetségét bizonyítják, hanem azt is, hogy a sport szeretete és az elszántság bármilyen akadályt legyőzhet.

Zoli sikersorozata ezzel nem ér véget. Júniusban Dublinban versenyez majd, ahol talán ismét felállhat a dobogó legfelső fokára. Ez a világkupa újabb lehetőséget biztosít számára, hogy bizonyítsa tehetségét és elkötelezettségét a karate iránt.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!