Futballsiker

2024.05.16. 12:05

Királynak nevezte Bognár Györgyöt Orbán Viktor miniszterelnök a Paksi FC kupagyőzelme után

Szerda késő estére tele lett a közösségi oldal a Paksi FC kupagyőzelemét méltató posztokkal. Országgyűlési képviselők, polgármesterek, vármegyei sportklubok gratulálnak a történelmi sikerhez.

Teol.hu

Tóth Barna és Osváth Attila a szurkolóknak is megmutatta a kupát

Fotó: Molnár Gyula

Első ízben nyerte meg a Mol Magyar Kupát a Paksi FC, amely szerdán este hosszabbítást követően győzte le a Ferencvárost a Puskás Arénában rendezett fináléban. Vármegyénk országgyűlési képviselői, polgármesterei a helyszínen szurkoltak Böde Dánieléknek, de több vármegyei sportklub is szép számmal képviseltette magát. 

A legnagyobb gratulációt mégsem ők, hanem Orbán Viktor miniszterelnök posztolta. A Fidesz elnöke csodának nevezte a paksiak győzelmét, Bognár György vezetőedzőt pedig egyszerűen csak „király”-nak titulálta. 

Süli János, a paksi térség országgyűlési képviselője, az erőmű bővítéséért felelős korábbi miniszter annyit írt: 

„Megnyertük! A magyar csapat! Szenzációs kupagyőztes!” 

A város korábbi polgármestere a klub volt edzőivel, Gellei Imrével (a jobb szélen), Csertői Auréllal és Klement Istvánnal (a bal szélen) nézte a döntőt, amiről szintén megosztott egy posztot a közösségi oldalon. 

Szabó Péter paksi polgármester videókat posztolt, az utolsó szerda esti bejegyzéséhez annyit írt: „Büszkék vagyunk rátok, egy kupacban egész Paks”.

Horváth István, a szekszárdi térség országgyűlési képviselője így fogalmazott: „Magyar bajnok a magyar csapat. Gratulálok a győzelemhez! Hajrá Magyarország, hajrá Paks!”

Paks másik élklubja, az Atomerőmű SE férfi kosárlabda-szakosztálya azt írta: 

„Szívből gratulálunk a Paksi FC csapatának a klubtörténelmi MagyarKupa győzelemhez!”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!