I Love Sport - I Love Szekszárd

2024.05.16. 17:00

Sportolásra buzdít a Tedd próbára magad! sorozat

„Tedd próbára magad!” szlogennel hívja sportolni vágyó embereket a Szekszárdi Sportközpont új programsorozatával, amely öt próbából, kerékpárosból, úszásból, gyalogtúrából, korcsolyázásból és futásból tevődik össze.

Berg Sándor

Stílszerűen pünkösdhétfőn a sportcsarnok előtt rajtol el és szilveszter napján ott is zárul a Szekszárdi Sportközpont rendezésében első alkalommal életre hívott I Love Sport - I Love Szekszárd elnevezést viselő szabadidős ötpróba program.

Szabó Berni, a Gyűszűbirtok vezetője, Horváth Gyula sportszakmai csoportvezető és Jakab Ildikó, a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón
Fotó: Kiss Albert

A Gyűszűbirtokon tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Horváth Gyula, a szervező sportközpont sportszakmai csoportvezetője elmondta, ahogy a program nevében is szerepel, a kihívás öt sportágból tevődik össze, amelynek első állomását hétfőn 10 órától rendezik. Az útvonal a Sport utcától a Szent László hídig (és vissza) vezet, az indulóknak ezt a harminchét kilométert kell „leküzdeniük”. Hozzátette, a nevezni a helyszínen lehet majd, az indulók az 1992-es barcelonai olimpián szereplő Steig Csaba vezetésével tekerhetik le a távot.

Az ötpróba második állomását, az úszást a szekszárdi strand nyitónapján – a tervek szerint június 16-án – rendezik, majd szeptember 28-án jön a húsz kilométeres, ötszáz méter szintkülönbségű gyalogtúra, amely a Béla térről indul és tér oda vissza többek között a Remete kápolnát és a Haramia-forrást is érintve. A korcsolyázást Mikulás napjára, december 6-ra szervezik, míg a sorozat szilveszter napján futással zárul.

Horváth Gyula kiemelte, a hobbisportolóktól a „visszavonult profikon” át családokat, baráti társaságokat szívesen látnak a rendezvényeken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!