Kosárlabda

2024.05.04. 19:55

Triplák nélkül nehéz, egyenlített a Sopron a KSC elleni bronzcsatában (galériával)

Sima vereséget szenvedett a Tarr KSC szombaton este Sopronban a női kosárlabda-bajnokság bronzcsatájának második mérkőzésén. A mindent eldöntő harmadik meccset szerdán Szekszárdon játsszák.

Finta Viktor

Alexandra Crvendakicsot búcsúztatta Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője a bemutatást követően egy hatalmas zöld-sárga csokorral. A kiváló szerb bedobó a szezon elején tért vissza a hűség városába, ahol sok szép sikert ért el korábban, azonban makacs térdsérülése miatt kénytelen volt úgy dönteni, hogy befejezi pályafutását. Könnyeivel küszködve fogadta a virágot és a közönség vastapsát, melyből kivette a részét sportszerűen a mintegy félszáz szekszárdi drukker is.

Csak Kathryn Westbeld ért el két számjegyű pontot szekszárdi oldalon

Nagy küzdelmet, kemény védekezést, sok hibát hozott az első negyed, melyben a hazaiak voltak eredményesebbek két rutinos játékosuknak, Jelena Brooksnak és Fegyverneky Zsófiának köszönhetően. A kék-fehérek kísérletei ezúttal alig értek célt, az első összecsapáson produkált hatvan százalékos extra dobóforma otthon maradt, huszonöt százalékos volt a mutató, hattal vezetett a Sopron (18–12).

A második negyed sem hozott fordulatot, Böröndy is felpörgött, könnyedén ziccerezett, míg Borosék helyzetei továbbra is kimaradtak. A szekszárdiak mindemellett gyorsan begyűjtötték a négy faultjukat, és a továbbiakért járó büntetődobásokat hibátlanul értékesítették Turnerék, így a félidőre már 24 pontos előnyre tettek szert (44–20).

Nem fékeztek Brooksék a fordulás után sem, ihletett formában kosaraztak, lázba hozva saját közönségüket. Hiába kért időt többször is Djokics Zseljko, de sem védekezésben, sem támadásban nem tudta rendezni a sorait csapata, amely tizenöt triplakísérletéből mindössze egyet váltott pontra. Emiatt meglepően sima, 78–43-s vereség lett a vége. Ezt a meccset gyorsan ki kell törölni az agyakból, s felkészülni testben és lélekben a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre, amit hazai pályán játszhat a KSC május 8-án, 18 órai kezdettel.

Tippmix Női NB I, a 3. helyért, 2. mérkőzés
Sopron Basket–Tarr KSC Szekszárd 78–43 (18–12, 26–8, 19–11, 15–12)
Sopron, Novomatic Aréna, 1300 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Nyilas
SOPRON: Papp K. 4, FEGYVERNEKY 15/9, BÖRÖNDY 16/3, Varga A. 1, BROOKS 30/9. Csere: Sitku 2, TURNER 10, Toman D., Jevtovics. Edző: Gáspár Dávid
SZEKSZÁRD: Sztanacsev 4, Horváth Bernadett 2, Theodoreán, WESTBELD 13, Monroe 7. Csere: Krnjics 6, Boros J. 1, Miklós M. 3, Mányoky 4, Szücs, Bernáth 3/3, Holcz. Edző: Djokics Zseljko
Az eredmény alakulása: 3. perc: 7–2. 7. p.: 11–8. 12. p.: 22–12. 18. p.: 37–17. 22. p.: 50–22. 28. p.: 61–29. 37. p.: 75–40
Kipontozódott: Mányoky (38. perc)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!