Cselgáncs

2024.05.18. 15:13

Vasárnap rajtol a cselgáncs-világbajnokság Abu-Dzabiban

Kilenc versenyzőt nevez a magyar szövetség (MJSZ) a vasárnap rajtoló világbajnokság egyéni küzdelmeire, Abu-Dzabiban hét súlycsoportban és a csapatversenyben lesznek érdekeltek a magyarok.

Teol.hu

Pupp Réka, a paksiak 52 kilogrammos súlycsoportban érdekelt klasszisa

Fotó: IJF

A nemzetközi szövetség (IJF) tájékoztatása szerint százkilenc ország közel hétszáz dzsúdósa vesz részt a vb-n, ami az utolsó nagy viadal lesz az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Ami a paksi indulókat illeti, ott lesz a tornán az olimpiai ötödik helyezett, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Pupp Réka, valamint az idén két Grand Slam-bronzérmet begyűjtő Gercsák Szabina is. Várhatóan a sérülése után visszatérő, hétszeres korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd is tatamira lép. A győriek kiválósága az elmúlt hónapokban már az atomvárosban készül Hangyási Lászó mesteredző irányításával.

Gercsák Szabina számára a nyolc közé kerülés a minimális cél Abu-Dzabiban. A 70 kilogrammos súlycsoport 27 esztendős versenyzője az M1 aktuális csatornának elmondta, nagyon szeretne érmet nyerni a világbajnokságon, de a sűrű mezőnyben ez rendkívül nehéz lesz. Ugyanakkor a legjobb nyolc közé jutással már meglehet az olimpiai indulás (jelenleg kvótás helyen áll), ami számára a legfontosabb, hiszen korábban kétszer is lecsúszott az ötkarikás játékokról.

A világbajnok ezer ponttal gazdagodik, a döntős 700, a bronzérmesek 500 pontot kapnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!