Hammerbande

2023.05.01. 07:48

Lángba akarják borítani a német nagyvárosok utcáit május elsején a szélsőbaloldali radikálisok

Véres utcai harcok törhetnek ki május elsején a német nagyvárosokban, miután a baloldali szélsőségesek zavargásokra buzdítják tagjaikat.

Illusztráció: baloldali tüntetés résztvevői Lipcsében

Forrás: AFP

Az antifa az Indymédián és internetes portálokon hirdette meg az X. napot azzal a szlogennel, hogy „Adjunk együtt a rendőröknek néhány nem biztonságos éjszakát!”. A szakportálok szerint a cél egyértelmű: a szélsőbaloldali radikálisok zavargásokat akarnak kirobbantani és bosszút akarnak állni a rendőrségen a hírhedt Hammerbande vezető, Lina Engel és három további bandatag várható elítélése miatt – írja a Magyar Nemzet.

Az X. napot eredetileg Lina Engel és bandája három tagja ellen május második hetére várható ítélet napjára hirdették meg az antifák, ám a múlt heti zavargások után május elsejére is az utcára hívták elvtársaikat. A német rendőrség hetek óta készültségben van, több ezer rendőr várja a beharangozott zavargásokat.

A Lina Engel és társai elleni per bíráit, ügyészeit és a koronatanút életveszélyes fenyegetések érték, valamennyien rendőri védelmet kaptak.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában