Budapesti Prókátor

2024.05.06. 08:59

A DK-s polgármester nemcsak veje üzleti körét, hanem cégét is milliós megbízással látta el

Újabb bejegyzést közölt az elmúlt héten Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester és veje, Horn Gábor köreinek üzleti összefonódását taglaló Budapesti Prókátor. A bejegyzés megerősíti, amivel a DK-s polgármester pár napja lebuktatta magát: tényleg megbízta Horn cégét, a Republikont. A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum is ezt igazolja.

MW

Dobrev Klára és Niedermüller Péter a DK erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, jelenlegi polgármester

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

„Szerintetek rendben van az, hogy a Niedermüller Péter által vezetett kerületi önkormányzat éppen a polgármester vejéhez, Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet Kft.-vel szerződött egy több mint hatmillió forintos lakáspolitikai kutatás elvégzésére? Vajon miért pont a Republikon volt erre a feladatra a legalkalmasabb?” – kérdezte az ismeretlen ügyvéd.

A Magyar Nemzetnek egy szintén ismeretlen feladó eljuttatta az ezt igazoló dokumentumokat.

Ezek alapján 2021 szeptemberében Erzsébetváros önkormányzata bruttó 6,2 millió forintos vállalkozási szerződést kötött a Republikon Intézet Kutató és Tanácsadó Kft.-vel. A tárgy két részmintából álló közvélemény-kutatás elvégzése volt.

Pénteken egyébként maga Niedermüller Péter – mintegy magát lebuktatva – kezdett írni Horn Gábor cégének megbízásáról. „A helyi fideszes képviselők most éppen azzal kampányolnak, hogy a Republikon Intézet és az önkormányzat közötti szerződésekből fény derült egy »bődületes korrupciós botrányra«. Spoiler: a valóságban nincs szó korrupcióról” – írta a Gyurcsány-párti polgármester. Ez azért furcsa, mert a múlt héten inkább Horn köreinek, de nem Horn cégének megbízásáról volt szó a nyilvánosságban. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában