Döntések

2024.05.14. 12:05

Szentkirályi: Karácsonyék közlekedési káosza már kisvállalkozókat tesz tönkre (videó)

„Elég az átgondolatlan és felelőtlen döntésekből! Változás kell Budapesten” – írta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje kedden a Facebook-oldalán.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Szentkirályi Alexandra bejegyzése szerint a „Karácsonyék átgondolatlan döntései” következtében kialakult budapesti káosz odáig fajult, hogy évtizedek óta működő, helyi kisvállalkozók megélhetését is veszélybe sodorta.     A bejegyzés alatt közzétett videóval kapcsolatban azt írta, hogy az ott bemutatott fodrásznő – akinek már az édesapja is fodrász volt – egész életében a belvárosban dolgozott, éppen azért, mert jó összekötő kapocs volt a budai oldal és a külvárosi kerületek között. Mára azonban a külvárosi vendégeinek kétszer, háromszor annyi időbe telik, hogy bejussanak, így lemorzsolódtak, és a fodrászat megélhetése került veszélybe – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

A videóban megszólaló fodrász arról beszélt: sokat sírt amiatt, hogy olyan vendégei hagyták ott a rossz közlekedés miatt, akik több évtizede hozzá jártak.

Hozzátette, hogy 

a Budán vagy a külső kerületekben lakó vendégéinek majdnem a fele elmaradt, mivel az Üllői úton „képtelenség végigjönni”, és a körúton is: ami eddig 20 perc volt, most legalább 45 perc.

A főpolgármester-jelölt kérdésére a fodrász kifejtette, hogy azóta csökkent a vendégei száma, amióta a fővárosban a buszsávokat és a biciklisávokat különválasztották, „lecölöpölték”.

Úgy fogalmazott, hogy a belváros jó összekötő hely lenne Pest és Buda között, de így semmit nem köt össze, csak káosz van belőle.

Szentkirályi Alexandra a videó végén megjegyezte, hogy „Karácsony forgalmi káosza odavezetett, hogy már egy 20 éve működő üzlet megélhetése is veszélybe került. Június 9. után tegyük rendbe a forgalmi káoszt is Budapesten.”
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában