Közélet

2014.08.22. 17:30

„Ma nincs miért hazajönnie a diplomás fiatalnak!”

Szabó Gábor független polgármester jelöltet támogatja Bonyhádon a helyi baloldali összefogás.

TEOL/V.B.

Fotó:

Az MSZP völgységi-, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetei összefogva, pártokon kívüli függetleneket bevonva indítja jelöltjeit. Vaszari Tibor, az MSZP helyi szervezetének vezetője a jelöltek csütörtök délutáni bemutatásakor elmondta: programjuk legfontosabb jellemzői a demokrácia, a nyíltság és a közvetlenség. Arról is beszélt, talán furcsának tűnik, hogy MSZP-sként azt kéri a választópolgároktól, ne pártokra szavazzanak, ám szerinte az elmúlt nyolc év átpolitizált városi irányítása nem használta ki a Bonyhádban rejlő lehetőségeket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A helyi baloldali összefogásban független jelöltek is részt vesznek (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]Szabó Gábor agrárvállalkozó 2006 óta önkormányzati képviselő, húszéves államigazgatási tapasztalattal és ugyanekkora a gazdaságban szerzett jártassággal rendelkezik. Mint elmondta, az egyik legfontosabb törekvésük, hogy a közéletben minél többen vegyenek részt. A vállalkozókat bevonnák a város ügyeibe, a helyi médiát pedig fiatalokkal, akár diákokkal építenék újjá. Arról is beszélt, hogy ma nincs miért hazajönnie a jó szakmával, diplomával rendelkező fiataloknak, ezen pedig változtatni kell, de a közpénzek felhasználását is átláthatóvá kell tenni.

Szabó Gábor képviselő jelöltként az 1-es körzetben indul. A 2-esben Szobácsi Orsolya irodavezető az MSZP indulójaként, a 3-asban Gyimóti Zoltán húsipari vállalkozó függetlenként, a 4-es körzetben Szekerczés Szilárd pedagógus szintén függetlenként indul a képviselői helyért. Varga Józsefné nyugdíjas élelmezés vezető az MSZP jelöltje az 5. körzetben, Papp Zoltán vendéglátóipari vállalkozó a DK színeiben várja a szavazatokat a 6-osban, Töttős László közgazdász a 7. körzetben független jelöltként indul. Vaszari Tibor nyugdíjas gépjármű technikus a 8. körzet MSZP-s jelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!