Sport

2016.09.09. 09:30

Jó bor mellé jó kosárlabda

Ma már elválaszthatatlan egymástól a Szekszárdi Szüreti Napok és a Sió Kupa. A női felkészülési tornát jövő péntektől 47. alkalommal rendezik meg a megyeszékhely sportcsarnokában.

R.G.

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Theodoreán Alexandra, Ács Rezső, Maja Erkic és Eva Lisec a csütörtöki Sió Kupa sajtótájékoztatóján (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

„Óriási munka van a mögött, hogy még ma is ilyen színvonalas ez a torna” – emelte ki Ács Rezső, Szekszárd polgármestere az eseményt felvezető tegnapi sajtótájékoztatón. A városvezető egyúttal köszönetet mondott dr. Sólyom Bódognak, a klub örökös tiszteletbeli elnökének, aki a kezdetektől szervezője a viadalnak. Ács Rezső kihangsúlyozta: jó ötlet volt annak idején a szüreti napokkal összekötni a kupát, mert azok közül, akik a kosárlabda miatt jönnek Szekszárdra, sokan egy-egy pohár jófajta szekszárdi bor miatt ellátogatnak a belvárosba és ez fordítva is igaz, a borkedvelők ki nem hagynának egy-egy izgalmasnak ígérkező sporteseményt.

Dr. Sólyom Bódog azt emelte ki, hogy a Sió Kupa által egyre többen ismerték meg Szekszárd nevét, s arról is beszélt, hogy belga testvérvárosát, Waregemet a kupának köszönheti a tolnai megyeszékhely.

A 47. tornán hat csapat szerepel majd, az A-jelű hármasban a házigazda szekszárdiak mellé az UNI Győrt és a román bajnok Sepsiszentgyörgyöt sorolták a szervezők, a másikban pedig a PEAC-Pécs, a PINKK-Pécs, illetve a szlovén aranyérmes Celje szerepel. A szekszárdiak pénteken 18.30 órától a Sepsi BC ellen kezdenek, az öt amerikaival felálló románok elleni csata igazi csemegét ígér.

Djokics Zseljko vezetőedző azt hangsúlyozta, hogy egy nagyon kemény, fizikális felkészülésen vannak túl, a küszöbön álló felkészülési meccsekről pedig annyit mondott, hogy direkt választott ilyen erős riválisokat. A bajnoki célkitűzéseket firtató újságírói kérdésre az felelte, hogy reményei szerint az első öt között végez majd a KSC. Szabó Noémi másodedző a poreci felkészülési tornáról beszélt: a KSC pénteken utazik Horvátországba, ahol két orosz csapattal, a Dinamo Kurszkkal és a Jenyiszej Krasznojarszkkal mérkőzik.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a sajtónak a klub két szlovén válogatottja, az egyaránt euroligás tapasztalattal rendelkező 31 éves Maja Erkic és a 21 éves Eva Lisec. Erkic azt emelte ki, hogy elsősorban rutinjával igyekszik segíteni a csapatot az új szezonban, Lisec pedig fejlődni szeretne Szekszárdon. „Djokics Zseljko személyében egy kiváló edző keze alatt dolgozhatok, az ő edzői filozófiája garanciája annak, hogy jobb játékos váljon belőlem” – hangsúlyozta Lisec, aki már több mint egy hónapja készül a KSC-vel. Erkic csak pár napja érkezett, így kemény munkába csöppent, de ennyi idő alatt is megszerette a csapatot, amelynél véleménye szerint nagyszerű a hangulat, jó a kémia a játékosok között, s ez eredményes szezont ígér – nyomatékosította.

Streetball-pálya épül Szekszárdon

Ács Rezső a sajtótájékoztatón kihangsúlyozta, örömteli számára, hogy ennyire jó a mostani klubvezetés és a város együttműködése. Emlékeztetett: a társasági adóból származó támogatás révén az egyesülettel összefogva több iskolában sikerült a közelmúltban öltözőket, illetve küzdőtereket felújítaniuk, ami még több gyereket ösztönözhet ez a sportolásra, a rendszeres mozgásra – húzta alá a városvezető. A polgármester a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre egy streetball-pályát építenek a megyeszékhelyen, mégpedig az egyetemi kar udvarán. A tervek szerint köréje egy futópályát, mellé pedig egy edzőparkot is kialakítanak.

Theodoreán Alexandrát köszöntötték

Óriási sikert ért el Theodoreán Alexandra a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon Bukarestben. A KSC csapatkapitánya a magyar válogatott tagjaként aranyérmet szerzett. Ennek apropóján Ács Rezső polgármester a város borával ajándékozta meg a 25 éves bedobót, a klub részéről pedig Szabó Noémi másodedző és Djokics Zseljko vezetőedző adott át ajándékot. Theodoreán elmondta: óriási élmény volt számára egy ilyen összetartó csapat tagjaként játszani, külön kiemelve, hogy a spanyol és az orosz válogatott elleni meccsük volt a legnehezebb. A döntőt a házigazda románok ellen megnyerni óriási fegyvertény volt – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!