Sport

2017.02.22. 15:15

Cegléden pótolnak Djokicsék

Az év egyik legnehezebb mérkőzése vár az Atomerőmű KSC Szekszárdra, amely ma este a Ceglédi EKK vendége lesz a női NB I. 15. fordulójából elhalasztott összecsapáson.

Rónai Gábor ([email protected])

Alaposan megizzadt a ceglédiek ellen hazai pályán a KSC. Az alföldieket októberben úgy verte meg hosszabbításos összecsapáson 73–70-re a Szekszárd, hogy a vendégek nagyon sokáig vezetettek, Djokics Zseljko együttese az utolsó másfél percben jött vissza, majd a ráadásban a maga javára fordította a lélektani előnyt. Nem volt könnyű összecsapás, sőt a szezon egyik legnehezebb meccse volt a hazai, de a ma esti még ennél nehezebbnek ígérkezik.

A ceglédiek csarnoka igazi oroszlánbarlang, eddig csak a Sopron tudott nyerni „náluk”, miközben például a PEAC-Pécs 90–66-os (!) zakóval távozott. Medgyessy Dóráék pár napja estek ki az Európa Kupából, ahol szenzációsan szerepeltek, a négy közé kerülésért a szlovák Good Angels Kosice csapatával szemben maradtak alul.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A női NB I állása
[/caption] A KSC Szekszárd jó formában van, a címvédő Sopron és a Győr mögött a harmadik helyen áll, de egy esetleges mai sikerrel maga mögé utasíthatná a kisalföldieket. Idegenben hét meccset játszottak Theodoreán Alexandráék, öt győzelem és két vereség a mérlegük (utóbbit Sopronban és Pécsett szenvedték el). A hétvégén magabiztosan verték a Vasast, a győzelem egyúttal önbizalomnövelésre is jó volt, ráadásul az új légiós, Cherise Daniel „élesben” is megmutathatta magát a szakmai stábnak. Az amerikai irányító 15 pontig, 3 gólpasszig és 2 lepattanóig jutott, minden megmozdulásán látszott, hogy a kosárlabda fellegvárában tanulta a játékot. Miután Studer Ágnes továbbra is sérüléssel bajlódik, Cegléden is az ő kezében lesz a karmesteri pálca.

A szerdai összecsapás 18 órakor kezdődik, Cziffra Csaba, Győrffy Pál és Vida Béla fújja majd a sípot.

Nagyon várják a meccset a játékosok

„Szombaton a Vasas elleni bajnokin szerintem jól dolgoztunk – mondta a fővárosiakkal szemben 81–57-re megnyert összecsapásra utalva Eva Lisec, a szekszárdiak szlovén centere. – Nagyon várjuk már a Cegléd elleni meccset, egy hónap késéssel ugyan, de végre összecsaphatunk velük. Nagyon szeretnénk nyerni ellenük. Nem volt sok időnk, hogy felkészüljünk rájuk, de úgy érzem mindent megtettünk, kielemeztük őket, tudjuk, hogy mire számíthatunk. Úgy gondolom, hogy készen állunk a csatára. Most nagyon együtt van a csapat, remélem, hogy sok szurkoló elkísér bennünket Ceglédre, mert szükségünk lesz a buzdításukra. Lépésről lépésre haladunk, szeretnénk a lehető legtöbb mérkőzést megnyerni, hogy az alapszakasz végeztével a lehető legjobb helyről vághassunk neki a felsőházi rájátszásnak” – hangsúlyozta a 22 éves kosárlabdázó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!