Kék hírek, bulvár

2017.06.21. 19:35

Addig ütötte az idős férfit, amíg kiszállt belőle a lélek

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint éjszaka, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádoljak a 37 éves férfit.

Ihárosi Ibolya (ibolya.iharosi@partner. mediaworks.hu)

Emberölési ügy tárgyalása kezdődött kedden a Szekszárdi Törvényszéken. A Dunaföldváron egyedül élő, mozgásában korlátozott, idős sértettel a vádlott már a bűncselekményt megelőzően rendszeres kapcsolatban állt, gyakran segédkezett a ház körüli munkákelvégzésében.[caption id="" align="alignleft" width="650"] A vádlott a keddi bírósági tárgyaláson nem tett vallomást (Fotó: Mártonfai Dénes) – Galériával!
[/caption]

Ismerte tehát a 78 éves sértettet éppúgy, mint a házát és annak berendezését. Az idős férfi 2015. december 22-én a helyi takarékszövetkezetnél vezetett számlájáról másfél millió forintot vett fel a háza tervezett felújítására. Sem a tervet, sem a pénz kivételét nem titkolta szűkebb ismeretségi körében.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2016. február 18-án valamikor éjfél és 2 óra közötti időpontban lopási célzattal ment a sértett házához. Átmászott a kerítésen, majd az udvaron felvett egy 85 centiméter hosszú fanyelű, fémfejű vermelőt, amellyel betörte a konyhaajtó üvegét, majd benyúlt, és a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót, így jutva be a házba. A sértett a zajra a konyhába indult, de már a szobaajtóban összetalálkozott a vádlottal, aki a vermelővel ütni kezdte, annak élével legalább négyszer fejbe vágta. Még legalább további tíz alkalommal és helyen megütötte a sértett felső- és alsótestét. Úgyszólván folyamatosan ütötte. A sértett a koponyáján és több más testtáján szenvedett el súlyos töréses és más sérüléseket, amelyek jelentős vérzéssel is jártak, ezért a férfi abántalmazás ideje alatt fokozatosan gyengült.

Ősszel folytatódik tovább a bűnügy tárgyalása

A vádlott a bíróságon nem tett vallomást. Rezzenéstelen arccal hallgatta a vádiratot. Korábbi, számos rendőrségi kihallgatásán is vagy semmit nem mondott, vagy összevissza beszélt, illetve nem egy alkalommal azt állította, hogy ketten voltak a tetthelyen, és a másik férfi ütötte le a sértettet. Meghallgatták kedden ezt a tanút is, aki cáfolta a vádlott szavait. Vallomása szerint a vádlott elmondta neki, hogy tud egy pénzszerzési lehetőséget, de ő a közreműködést elhárította. A tárgyaláson levetített videofelvételek az ő szavait igazolják. Látszik a képeken az is, amikor órákkal előbb együtt mennek az utcán, majd pedig valamikor fél tizenkettő körül a tanú egyedül hazafelé tart. Most sem derült fény arra, hova lett a másfél millió forint. A rendőrség a helyszíni szemle során egy fillért, de még egy pénztárcát sem talált a lakásban. A tárgyalás szeptemberben további tanúk, illetve szakértők meghallgatásával folytatódik.

Végül a vádlottól elszenvedett bántalmazás miatt az életét veszítette. A vádlott átkutatta a lakást, de nem találta meg a pénzt. Miután hazament, hogy a gyanút magáról elterelje, bejelentést tett a 102-es segélyhívószámra azzal, hogy a sértett utcájában „agyoncsapták a mamát és a papát”. A vádlott ezután a bűncselekmény elkövetésének idején viselt bakancsot a kályhában elégette, véres ruháit pedig beáztatta. A bűncselekmény másnapján a sértett egyik ismerőse, miután nem nyitott ajtót az idős férfi, értesítette a rendőrséget. A holttestet a rendőrök találták meg, különféle ruhadarabokkal letakarva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!