Kék hírek, bulvár

2017.06.22. 15:27

Kigyulladt az erdő aljnövényzete Cseresznyéspusztán

A lángok ellen a helyi, a solti, a szekszárdi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal küzdenek.

TEOL (kb)

Mintegy tíz-tizenkéthektárnyi területen ég az erdő aljnövényzete és a cserjés bozótos Paks térségében, Cseresznyéspusztán.

A Paks és Nagydorog közötti területen égő lángok elfojtásán a helyi hivatásos tűzoltók dolgoznak vízsugarakkal és kéziszerszámokkal. A helyszínre riasztották még a solti, a szekszárdi és a dunaújvárosi hivatásos egységeket is, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. Hatalmas erőkkel, összesen 30 hivatásos tűzoltó kilenc tűzoltóautóval vonult a helyszínre. Az oltást a magas és sűrű aljnövényzet nehezíti, tájékoztat a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűz a közeli erdőt veszélyeztette, de a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően sikerült körülhatárolni a tüzet, így az lakóépületet, további erdőterületet nem veszélyeztet.

A tűz keletkezésének oka tűzvizsgálati eljárás során kerül majd megállapításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!