Sport

2017.06.29. 09:27

Hét Tolna megyeiért szoríthatunk a maratoni kajak-kenu Eb-n

A nőknél Kiszli Vanda, Nagy Viktória és Korsós Zsófia, a férfiaknál Boros Adrián, Bodnár Balázs, Horváth Ádám és Hodován Dávid a megyei színeket is képviseli.

Rónai Gábor ([email protected])

Boros Adrián és Solti László a 2015-ös győri világbajnokságon „forgatta fel” a mezőnyt, s szerzett aranyérmet az előzetesen esélyesebbnek tartott párosok előtt. Azóta is a maratoni szakág legjobbjai között emlegetik őket. A Barina József keze alatt készülő Boros a tavaszt végigversenyezte Dél-Afrikában és európai helyszíneken, Solti László pedig a gyorsasági válogatón váltotta meg jegyét a plovdivi Európa-bajnokságra 5000 méteren.

„Most már egy ideje nagy elvárásokkal érkezem a versenyeimre, sikerült kellő rutint szereznem ahhoz, hogy azt mondjam: számomra a dobogó a cél – mondta Boros Adrián. – A mezőny erős, hiszen a portugálok, a spanyolok és a franciák is Európa legjobbjai között vannak a maratoni szakágban, figyelni kell rájuk egyesben és párosban is. Utóbbiban Solti Lacival nyerni jöttünk Ponte de Limába. Bár nem tudtunk sokat együtt evezni, de amikor összeülünk, mindig megnyugszunk, mert olyan olajozottan megy a hajó, mintha ki se szálltunk volna” – zárta Boros.

Az Európa-bajnokságon új versenyszám mutatkozik be, három kis körrel és két futószakasszal rendezik meg az úgynevezett rövid távú versenyt, amelyet a belgiumi világkupán már kipróbálhattak a versenyzők. Itt teszi vízre hajóját az atomos Kiszli Vanda, aki emellett a felnőttek között, a hagyományos számban is elindul egyesben (a másik magyar Csay Renáta lesz).

Az ifjúságiaknál négy szekszárdi és egy paksi versenyzőért szoríthatunk. A lányoknál Nagy Viktória kajak egyesben és Korsós Zsófiával kajak párosban indul, a fiúknál szintén párosban Bodnár Balázs és Horváth Ádám képviseli a szekszárdi színeket. A kenusoknál párosban a paksi Hodován Dávid és az újvárosi Kollár Kristóf száll harcba az érmekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!