Ország-világ

2005.05.21. 00:00

Bin Laden már csak árnyéka önmagának

BAMA

A pakisztáni hadsereg meggyengítette Oszama bin Laden ütőképességét – írja a Karacsiban megjelenő The News. Az angol nyelvű pakisztáni napilap tudósítása szerint a terroristavezért fegyvereseinek csak kis csoportja veszi körül, az al-Kaida hálózatát megbénították. Nyilatkozatában Hur-sid Kaszuri, az iszlámábádi kormány külügyminisztere elmondta: Bin Laden állandóan változtatja tartózkodási helyét. A pakisztáni hírszerző szolgálat a hónap elején elfogta Abu Faradzs al-Libit, az al-Kaida hármas számú vezetőjét. Őt két olyan merénylet kitervelésével gyanúsítják, amely Pervez Musarraf ellen irányult.
Interjújában Musarraf elnök annak a nézetének adott hangot, hogy a líbiai terrorista elfogásával a pakisztáni hatóságok „az al-Kaida gerincét törték el”. Az államfő úgy véli, az al-Kaidán belül nem létezik már az a központi parancsnoki stáb, amely a csoport támadásait összehangolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában