Kosárlabda

2024.05.06. 19:10

Távozik a Tarr KSC Szekszárdtól Djokics Zseljko vezetőedző

Nyolc és fél év után a szezon végén távozik a Tarr KSC Szekszárdtól Djokics Zseljko, számolt be róla hivatalos oldalán a klub.

Berg Sándor

Djokics Zseljko több, mint háromszáz tétmérkőzésen irányította a szekszárdi csapatot

A 48 esztendős vajdasági szakember, aki szerződése lejártával hagyja el Szekszárdot, az egyesület legsikeresebb vezetőedzőjeként áll fel a kispadról, irányításával a kék-fehérek négyszer játszottak döntőt az NB I.-ben (2017, 2018, 2021, 2022), a Magyar Kupában pedig két ezüst (2021, 2022), valamint két bronz (2019, 2020) mellett 2018-ban sikerült elhódítaniuk a serleget. 

Djokics Zseljkóval a nemzetközi színtéren is maradandót alkotott a KSC, az elitsorozatnak számító Euroligában két, az Európa-kupában öt szezont húzott le a csapat. A második számú sorozatban  a legnagyobb sikerét 2021-ben érte el a Szekszárd, amikor a hazai rendezésű Final Fourban bronzérmet szerzett.

Tavaly novemberben az olasz Dinamo Sassari ellen irányította 300. alkalommal a KSC-t, a szerdai, Sopron elleni bajnoki bronzcsata mindent eldöntő találkozója lesz a 324. tétmérkőzése a kispadon. És egyben az utolsó is.

„Ez volt a legszebb időszak edzői karrierem során, de most, a bronzcsata harmadik meccse után átadom a stafétát másnak” – kezdte búcsúnyilatkozatát Djokics Zseljko, aki úgy érzi, változásra van szüksége.

A szakember szavait, valamint Szabó Gergő ügyvezető elnök gondolatait a klub oldalán olvashatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!