Pünkösdi fesztivál

2022.05.27. 19:10

Csinosítják már a várost az ünnepi hétvégére

Két év kihagyás után a jövő hétvégén ismét megrendezik Szekszárdon a Pünkösdi Hal-, és Vadünnepet.

Szepesi L.

A rendszerváltást követően, 1990-ben az országban elsőként a szekszárdi németség rendezte meg a húsvét utáni ötvenedik napon Pünkösd ünnepét. Idén a COVID okozta két év szünet után a jövő héten péntektől hétfőig a Babits Mihály Kulturális Központ ismét megrendezi a Pünkösdi Hal- és Vadünnepet. Erről tartottak pénteken sajtótájékoztatót.

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere elmondta, folyik a készülődés, szépítik, virágosítják a várost, s mindent megtesznek, hogy az ünnepre érkezőket biztonságos, kellemes környezet fogadja.  

Berlinger Attila a kulturális központ igazgatója a programról beszélt. A Béla király téri színpadon és a Vármegyeháza udvarán mind a négy napon, délelőtt, délután, este lesznek műsorok, sztárokat láthat a közönség, s mellettük fellépnek a szekszárdi zenekarok, együttesek és a Szekszárdról származó, örömmel hazalátogató művészek. A Babits Kulturális Központ színháztermében pedig szombaton és vasárnap este lesz színielőadás.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátó Kerekasztal elnöke elmondta, a gasztrosátorban három étterem kínál vad- és halétkeket, az étkes udvaron pedig frissensülteket is a vendégeknek. A Béla király téren a borudvar, a várost fél karéjban ölelő dombokon pedig a nyitott pincékben a legjelesebb huszonnégy szekszárdi borász várja a Pünkösdi Hal- és Vadünnepre érkező vendégeket.   

Forgalmirend-változásokra is számítaniuk kell a közlekedőknek a fesztivál ideje alatt, vagyis június 3. és 6. között Szekszárdon. Erről ide kattintva kaphatnak részletes tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában