Közlekedés

2022.05.27. 11:33

Ideiglenes változik a forgalmi rend Szekszárd több pontján!

Forgalmirend-változásokra kell számítaniuk a közlekedőknek a Pünkösdi Hal- és Vadünnep ideje alatt, június 3. és 6. között Szekszárdon – tájékoztatott a Babits Mihály Kulturális Központ.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A Szent István teret és környező utakat érintő lezárások, változások:
- Június 1-jén 22:40 és június 7-e 24 óra között lezárják a zeneiskola és az Arany János utca közötti szakasz teljes területét.
- Június 3-án, pénteken 5 órától június 7-e 6 óráig lezárásra kerül az Augusz Imre utca a Szekszárdi Járásbíróság és a Kiskorzó téri – az Auchan szupermarket és a Szakszervezetek háza közötti – kereszteződésig tartó szakasza.
- Június 3-án 5 órától június 7-e 6 óráig változik az Arany János utca egyirányú forgalma. Ennek értelmében a Csokonai utca irányából érkező forgalom engedélyezve lesz az Arany János utcában található belső parkolóig.
- Június 1-e 22:40, valamint június 7-e 24 óra között lezárásra kerül a Szent István tér Wosinsky Mór Megyei Múzeum (Holub utca) és a Garay János Gimnázium (Arany János utca) közötti szakasza. 

A fenti szakaszokon a megkülönböztető jelzést használó járművek áthaladhatnak.

A Széchenyi utcát érintő forgalmirend-változások:
- Június 3-án 18 órától június 6-a 24 óráig félpályás útlezárásra kerül sor a volt Skála Áruház és a Várköz utca közötti szakaszon. Ugyanezen időintervallumban teljesen lezárják főutca Várköz utca és Szentgáli Gyula utca (ÁNTSZ székház) közötti szakaszát. 

Ezen szakaszokon a megkülönböztető jelzést használó járművek, a menetrend szerint közlekedő autóbuszok, illetve a helyi taxi társaságok járművei áthaladhatnak. Az útszakaszon 30 km/h sebességkorlátozás kerül elrendelésre.

A Béla király teret érintő forgalmirend-változások:
- Június 3-án 9 órától június 6-án 24 óráig lezárásra kerül a Bezerédj utca és a Béla király tér, illetve a Munkácsy utca találkozásánál lévő körforgalom közötti terület. A jelzett időintervallumban a Bezerédj utca a tömbbelső parkolójának bejáratáig zsákutca. 

A Bezerédj utcában, a Magyar Honvédség Szekszárdi Toborzó Irodája előtti egyirányú út forgalmi iránya megváltozik. A Pünkösdi Hal- és Vadünnep ideje alatt a jelzett útszakaszra az Ybl Miklós utca irányából lehet behajtani. A gépjárműforgalom elől elzárt területeken a gyalogosközlekedés engedélyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában