Jogerős ítélet

2023.01.18. 08:00

A kórház felgyújtásával fenyegetőzött, börtönbe kerül a komlói férfi

A komlói kórház alkalmazottjainak meggyilkolásával és az épület felgyújtásával fenyegetőzött egy helyi férfi, a Komlói Járásbíróság jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte.

TEOL (MTI)

A vádlott a 112-es segélyvonalon fenyegetőzött tavaly júliusban, miután ittas állapotban látogatta meg a kórházban kezelt nagyanyját. A Pécsi Törvényszék közleményéből kiderül: a férfi azon háborodott fel, hogy rokonát az ápolónők lekötötték. Mindezt az osztály nővérszobájánál kiabálva sérelmezte és felelősségre vonta őket, mire az egyik ápoló elmagyarázta neki az intézkedés okát.

A férfi telefonon fenyegetőzött. A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az ittas férfi a magyarázatot nem fogadta el és kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket azzal, hogy ha meghal a nagyanyja, akkor megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

Ezután a kórház alkalmazottjai kikísérték az épületből, aki mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívót, és több mint négy percen át fenyegetőzött a kezelővel. Azt mondta, feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját, majd azzal fenyegetőzött, hogy visszamegy és megöli az ott dolgozókat, a kórházat pedig felgyújtja.

Trágár jelzők kíséretében többször elismételte ugyanezt, majd kijelentette, hogy erre nyugodtan pecsétet tehet a kezelő, az egész kórházat felgyújtja abban a pillanatban, ahogy a nagyanyja meghal. Ezután még kétszer megismételte a hívást.

A Komlói Járásbíróság jogerős határozatával a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint visszaesőt – egy év börtönbüntetésre ítélte – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék kedden az MTI-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában