Végzetes előzés

2023.11.09. 11:48

Halálos baleset az M9-esen: megdöbbentő részletek derültek ki!

Nem használták a biztonsági övüket a szerdai halálos kimenetelű baleset áldozatai. A vétkes sofőr ráadásul nem is vezethetett volna.

Révészné Hanol Erzsébet

Ketten meghaltak egy balesetben az M9-esen Szekszárdnál. MTI/Donka Ferenc

Soha nem rendelkezett jogosítvánnyal, és korábban már többször eltiltották a vezetéstől azt a férfit, aki szerdán késő délután okozott hármas karambolt az M9-es úton – tudtuk meg Debreceniné Farkas Edittől, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Megkeresésünkre a baleset részleteiről elmondta, hogy egy autós 17 óra körül közlekedett Szekszárd felől az 51-es út irányába, amikor az M9-es autóút 3-as kilométerszelvényében egy előtte haladó kocsi előzésébe kezdett. A manővert nem tudta befejezni, összeütközött egy szemből érkező, szabályosan közlekedő személyautóval, amiről visszacsapódott a megelőzött autónak.

A három autóban összesen öt férfi utazott. A balesetet okozó autóban ülők közül ketten a helyszínen életüket vesztették, a jobb első ülésen utazó férfi pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az 51-es út irányából érkező sofőr könnyebben sérült, míg az előzött kocsit vezető férfi nem sérült meg. A két vétlen használta, a szabálytalanul előző autóban azonban senki nem használta a biztonsági övet.

A nyár folyamán szintén történt egy halálos kimenetelű baleset az M9-es út azonos szakaszán. Debreceniné Farkas Edit elmondta, hogy mindkét esetben a közlekedési szabályok megszegése vezetett tragédiához. Konkrétan az előzési szabályokat nem tartották be az okozók. 

– Fontos, hogy a közlekedők mindig az út, a látási és az időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességet. A sötétedés, a csapadék, a nem megfelelő gumiabroncs, vagy műszaki állapot is ronthatja a közlekedés biztonságát. Emellett az autóban ülők minden esetben kössék be a biztonsági övüket – hangsúlyozta a sajtóreferens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában