Kimagasló helytállás

2024.04.20. 08:49

A családi hagyományt folytatva lett önkéntes tűzoltó Müller Katalin

Tolna Megye Védelméért emlékérmet és oklevelet vehetett át nemrégiben Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

Révészné Hanol Erzsébet

Müller Katalin hivatásának tekinti az önkéntes munkát.

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kimagasló helytállásáért rangos elismerésben részesült Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. A Tolna Megye Védelméért emlékérmet és oklevelet vehette át nemrégiben dr. Horváth Kálmántól, Tolna vármegye főispánjától a Vármegyeházán rendezett ünnepségen.

Müller Katalin tűzoltó családba született: édesapja, édesanyja, nagybátyja és keresztanyja is tűzoltó volt – írják róla a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. A családi tradíciót követve már kisgyermekként elköteleződött az önkéntes munka, a segítségnyújtás mellett. A Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja lett, és 2008-ban elvégezte az alapfokú tűzoltó tanfolyamot, majd 2016-tól vezeti a szervezetet.

Müller Katalin vezetésével az egyesület kiterjedt külföldi kapcsolatokat épített ki, elsősorban Tamási testvérvárosainak tűzoltó egyesületeivel. A szakmai tapasztalatcsere és a folyamatos együttműködés mellett a németországi partnertelepülések több alkalommal nyújtottak segítséget a tamási tűzoltók gépjárműparkjának, illetve tűzoltó eszközeinek fejlesztéséhez.

Müller Katalin hivatásának tekinti az önkéntes munkát. Példát mutat segítségnyújtásból, szolidaritásból, összefogásból, bátorságból és önzetlenségből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában